Svenske aviser tar telling for Brækhus

Hyller verdensmesteren fra Bergen etter maktdemonstasjon.

SLÅTT GUL OG BLÅ: Mikaela Laurén ble ingen målestokk for Cecilia Brækhus i Rostock i går kveld. I den sjuende runden hadde den svenske jenta fått nok. Foto:  (AP Photo/Gero Breloer)
SLÅTT GUL OG BLÅ: Mikaela Laurén ble ingen målestokk for Cecilia Brækhus i Rostock i går kveld. I den sjuende runden hadde den svenske jenta fått nok. Foto: (AP Photo/Gero Breloer)Vis mer

||| (Dagbladet): Mikaela Laurén hadde varslet at hun kom til å slå Cecilia Brækhus på knockout i sjuende runde.

I stedet var det den svenske jenta som gikk i kanvasen i nettopp den sjuende runden, og selv om hun karret seg på beina igjen før dommeren rakk å telle til ti, valgte italienske Guiseppe Quartarone å avbryte kampen.

Etterpå viste Laurén storhet i nederlagets time gjennom å hylle Brækhus som en overlegen bokser - og det gjør også de svenske avisene i dag.

«Det var stor klasseforskjell mellom verdensmesteren og utfordreren fra Sverige. Altfor stor. Brækhus var nummer én fra start. Den norske jenta pumpet inn slag etter slag. Jeg tror ikke Laurén fikk inn et eneste slag mot hodet til motstanderen. Cecilia Brækhus, ubeseiret etter 14 proffkamper, hadde kvikkheten, teknikken og aggressiviteten. Laurén, men seks kamper i bagasjen, hadde fighterhjertet. Og det kom hun ikke langt med denne kvelden», skriver Expressen-kommentator Kent Hansson.

Lynraske hender
Aftonbladet vil ikke være etterpåkloke og si at Laurén burde takket nei til kampen i utgangspunktet, og begrunner det med at håpet om «den umulige seieren» er selve ideen boksingen er tuftet på, illustrert gjennom filmene om Rocky Balboa.

OVERLEGEN: Cecilia Brækhus innrømmer at hun fikk det enklere enn ventet. Foto:  (AP Photo/Gero Breloer)
OVERLEGEN: Cecilia Brækhus innrømmer at hun fikk det enklere enn ventet. Foto: (AP Photo/Gero Breloer) Vis mer

Men allerede i første runde skjønte de hvilken vei det bar.

«Cecilia Brækhus bød på en leksjon i verdensklasse, med lynraske hender som traff akkurat der hun ville at de skulle treffe, for å suge all kraft ut av kroppen og hodet til Laurén. Skuren av slag knuste all presisjon og kraft i Mikaela Lauréns stadig mer tafatte forsøk på å finne styrke og fart i sin egen boksing», skriver kommentator Stefan Alfelt.

Frykter slutten for svensk proffboksing
Nå fester svenskene sin lit til at Maria Lindberg fra Malmö skal by Brækhus på langt tøffere motstand neste gang bergenseren stiller til tittelkamp. Det kan bli så tidlig som 20. november.

Aftonbladet frykter imidlertid konsekvensene om det skulle ende i en ny, svensk ydmykelse.

«Jeg vet at Maria ikke nøler med å si ja til kampen mot Brækhus, og jeg tror faktisk hun har en liten sjanse til å vinne. Men skulle en ny katastrofe inntreffe kan det være slutten på den profesjonelle boksingen i Sverige.»

STOR I KJEFTEN PÅ FORHÅND:Men etter nederlaget skrytte Laurén sin norske motstander opp i skyene. Foto:  EPA/Bernd Wüstneck
STOR I KJEFTEN PÅ FORHÅND:Men etter nederlaget skrytte Laurén sin norske motstander opp i skyene. Foto: EPA/Bernd Wüstneck Vis mer

Expressens kommentator håper Lindberg tok lærdom av måten Laurén ble filleristet på i går kveld.

«Jeg håper Lindberg så gårsdagens VM-fight i Rostock. Så hun vet hva som venter...»

HADDE BARE FIGHTERHJERTE: Og det var ikke tilstrekkelig til å true Cecilia Brækhus. Foto: (AP Photo/Gero Breloer)
HADDE BARE FIGHTERHJERTE: Og det var ikke tilstrekkelig til å true Cecilia Brækhus. Foto: (AP Photo/Gero Breloer) Vis mer