Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenske eksperter raser mot Bjørgens Johaug-hyllest: - Usmakelig

Marit Bjørgen delte gullet sitt med utestengte Therese Johaug. Det falt ikke i smak hos flere svenske eksperter. 

VANT IGJEN: Marit Bjørgen jubler  etter seier på  kvinnenes 15 km med skibytte, foran finske Krista Parmakoski. At skidronninga hyllet Therese Johaug etter målgang faller ikke i smak i Sverige. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
VANT IGJEN: Marit Bjørgen jubler etter seier på kvinnenes 15 km med skibytte, foran finske Krista Parmakoski. At skidronninga hyllet Therese Johaug etter målgang faller ikke i smak i Sverige. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Da Marit Bjørgen tok sitt 15. VM-gull i Lahti på lørdag valgte hun å dele æren med Therese Johaug.

- Therese har betydd så mye for meg i min egen karriere. Og det hun har opplevd denne sesongen.... Nei, det har vært mye, sa Bjørgen til Dagbladet kort tid etter målgang.

Johaug er som kjent utestengt fra sporten i 13 måneder etter sin positive dopingprøve i høst. Bjørgen fortalte både Dagbladet og andre medier at hun hadde hatt Johaug i tankene flere ganger i løpet av dagen.

RØRT TIL TÅRER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen hyller Marit Bjørgen for sin innsats. Og klarer ikke å holde tårene tilbake. Video. Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg tenkte på henne under oppvarmingen, og jeg tenkte på henne flere ganger under løpet. Jeg tenkte på hva Therese ville gjort, fortsatte Bjørgen.

Til NRK sa hun følgende:

- Det er en medalje jeg vil dele med Therese Johaug også.

Utspillet får flere svenske eksperter til å reagere.

- Usmaklig

Tidligere langrennsløper Oscar Quicklind omtalte overfor Expressen Bjørgen-intervjuet som «en nonchalant holdning til doping», mens Hufvudstadsbladets sportssjef Filip Saxén Bjørgens kaller det hele «usmakelig».

I intervju med nevnte Expressen er også Hasse Svens, journalisten bak «Uppdrag granskning»-dokumentaren «Blodracet», kritisk til Johaug-støtten fra Marit Bjørgen.

LAHTI: Bjørgen er fornøyd med gullet som hun tok til tross for to store skader som hun har slitt med. Vis mer

- Det er beklagelig. Hun har åpenbart brutt dopingreglene og er dømt. Å hylle en utestengt utøver på dette viset er smakløst, sier Svens.

Han synes videre at den norske ski-ledelsen må ha en tydelig linje for hvordan utøverne skal få uttale seg om Johaug-saken under mesterskapet.

Johaug hyller tilbake

Om ikke svenskene satt pris på Bjørgens støtte til Johaug, gjorde i alle fall Tynset-løperen det selv.

I en SMS til Dagbladet hyller hun Bjørgen på følgende vis.

- HUN ER HELT RÅ!!! Hun har vært og er et fantastisk forbilde for meg! Ingen andre jeg unner dette mer enn Marit, etter den trøble sesongoppkjøringen hun har hatt, skriver hun, før hun fortsetter.

- Hun er et varmt og godt menneske og er en fantastisk venninne og lagvenninne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media