Svenske Emma ble presset mot gjerdet i VM-spurten

Så fikk bronsevinneren trøst av sin norske forlovede.

- SURT: Emma Johansson (i midten) tok bronse på kvinnenes landeveisritt i sykkel-VM i Melbourne. Italienske Giorgia Bronzini (t.h.) tok gull og nederlandske Marianne Vos sølv. Foto: Heiko Junge, Scanpix
- SURT: Emma Johansson (i midten) tok bronse på kvinnenes landeveisritt i sykkel-VM i Melbourne. Italienske Giorgia Bronzini (t.h.) tok gull og nederlandske Marianne Vos sølv. Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

||| 
Mens svenske Emma Johansson (27) fortvilte etter å ha blitt presset ut av gullkampen i VM-spurten, fikk hun trøst av sin norske forlovede etter bronseløpet i sykkel-VM i natt.

Den svenske jenta, som bor i Norge og er forlovet med den tidligere norske syklisten Martin Vestby (33), holdt på å velte da rivalen Marianne Vos fra Nederland presset henne mot gjerdet i gullkampen.

- Om hun gjorde det med vilje eller ikke, vet jeg ikke. I så fall var det fryktelig dårlig gjort. Uansett er det surt, for jeg kunne ha kjempet om gullet, sa Emma Johansson til NTB.

Et forsøk på å legge inn protest på den nederlandske jentas manøver, mislyktes. Marianne Vos brukte store deler av veibanen og skjente over mot høyre i spurten.

PROTEST AVVIST: Johanssons forsøk på å protestere mot det som skjedde i spurten, lyktes ikke. Foto: Heiko Junge, Scanpix
PROTEST AVVIST: Johanssons forsøk på å protestere mot det som skjedde i spurten, lyktes ikke. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer

- Jeg slo hodet inn i noen tilskuere og unngikk så vidt velt. Men når jeg får ristet av meg den største skuffelsen, vil jeg helt sikkert glede meg over at det ble VM-medalje, trodde 27-åringen fra Sollefteå.

OL-sølv Bronsen er den første medaljen i VM-sammenheng for Emma Johansson, som skal sykle for det norske Hitec-laget neste sesong. Hun tok sølv i Beijing-OL i 2008 bak OL-mester Nicole Cooke fra Storbritannia.

- Emma og Marianne har alltid vært fair mot hverandre. Emma vil prate med henne når det verste støyet har lagt seg og finne ut av hva som skjedde. Hadde Marianne Vos konsentrert seg om seg og sitt, ville hun og Emma ha kjempet om gullet, sa Martin Vestby, som gifter seg med Emma Johansson 8. januar neste år.

Seieren gikk til Giorgia Bronzini (27), som sikret Italias tredje VM-gull de siste fire årene i kvinnenes landeveisritt. Vos tok sølvet, det fjerde på rad for 23-åringen som ble verdensmester i 2006.

Iskald Johansson opptrådte iskaldt gjennom det meste av løpet og viste seg svært sterk på hele sisterunden. Den svenske mesteren latet til å ha god kontroll på bakhjulet til Vos da spurten var i gang.

VM-rittet gikk over 127,2 kilometer i Geelong, 100 kilometer utenfor Melbourne.

NORSK TRØST: Emma Johansson bor i Norge, og gifter seg i januar med sin norske kjæreste Martin Vestby. Foto: Heiko Junge, Scanpix
NORSK TRØST: Emma Johansson bor i Norge, og gifter seg i januar med sin norske kjæreste Martin Vestby. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer

Frøydis Meen Wærsted (47.-plass) og Lise Nøstvold (53.-plass) måtte slippe hovedfeltet da fire runder gjensto. Elise Moberg ble kjørt av tidligere og fikk ingen plassering.

(NTB)