Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenske hockeystjerner preget etter Northug-bråk

- Det tappet laget for energi.

 FIKK GJENNOMGÅ:  Den svenske hockeyspilleren Patrik Berglund hadde ikke mye positivt å si om Petter Northug.    Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FIKK GJENNOMGÅ: Den svenske hockeyspilleren Patrik Berglund hadde ikke mye positivt å si om Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble mye bråk etter at den svenske hockeyspilleren Patrik Berglund kalte Petter Northug en «jævla taper» under Viasats OL-sendinger.

Først viste det seg at Berglund sa det av lufta, og at Viasat tapet inn en privat samtale.

Så valgte det svenske hockeylandslaget å boikotte kanalen. I går kveld valgte Viasat å unnskylde.

Kort og greit oppsummert.

- Tappet Men nå forteller  Sveriges landslagssjef i ishockey, Tommy Boustedt at situasjonen preget laget.

-  Denne situasjonen har tappet laget for energi, så vi prøver å roe oss ned så spillerne ikke blir forstyrret, sier Boustedt i et intervju med Dagens Media.

 FORKLARINGEN:  Tommy Boustedt forklarte i dag hvorfor det svenske hockeylandslaget droppet å snakket med Viasat. Her er han sammen med Björn Waldebäck. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB Scanpix
FORKLARINGEN: Tommy Boustedt forklarte i dag hvorfor det svenske hockeylandslaget droppet å snakket med Viasat. Her er han sammen med Björn Waldebäck. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB Scanpix Vis mer

Derfor unnlot også «Tre Kronor» å stille opp i Viasats studio.

- De ble opprørte, og vi bestemte oss for å bare stille opp på intervjuer i mixed zone. Nå som Viasat har sagt unnskyld, kommer vi til å gå bort i studioet også, mest på grunn av alle supporterne vi har hjemme i Sverige, forklarer treneren.

Lang vei I går sa også Boustedt at det aldri handlet om noen boikott av Viasat.

Til Dagens Media utdyper han seg:

- Det handlet aldri om en boikott. Tingen er at Viasat-studio ligger langt utenfor deltakerområdet, så spillerne må gå gjennom den offentlige sonen for å komme seg dit, sier Boustedt.

Han forsetter:

- Det er veldig merkelig under et OL. Og det finnes ingen avtaler om at vi må gå dit. Avtalen er at vi skal gi intervjuer i mixed zone, men vi stilte likevel opp for Viasat.

Men da kanalen valgte å sende den private samtalen hvor Berglund kalte Northug en «jævla taper», ville spillerne ha det annerledes.

Inntil nå.

Hele Norges coronakart