Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenske idrettsstjerner mistenkt for narkobruk

Patrik Sjöberg hevder han er uskyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GÖTEBORG (Dagbladet.no/ANB): De svenske idrettsstjernene Sven Nylander, Patrik Sjöberg og Patrik Lövgren ble natt til søndag pågrepet av svensk politi.

Alle er mistenkt for å ha vært påvirket av narkotika.

De tre skal alle ha deltatt i feiringen av Christian Olssons EM-gull i tresteg lørdag kveld. Samtidig ble det også avholdt en gjenforeningsfest der en rekke nåværende og tidligere friidrettsstjerner – der i blant flere norske – deltok.

Ved 01.30-tiden skal svensk politi ha bitt seg merke i en rekke av deltakernes oppførsel. Hele fem personer ble innbrakt, mistenkt for å ha vært påvirket av narkotika. Sjöberg, Nylander og Lövgren var tre av disse.

– De hadde vært under observasjon en stund, og opptrådte mistenkelig, som om de var påvirket av narkotika. De ble tatt med til stasjonen og det ble tatt prøver av dem, bekrefter pressetalsmann for Gøteborg-politiet Dan Hansson til Aftonbladet.

– Påvirket av kokain

Göteborgs-Posten hevdet søndag å vite at alle de fem avgitte urinprøvene skal ha vist spor av narkotika. Samtidig hører det med til historien at den endelige analysen av prøvene først foreligger om to til tre uker.

– Vi tester alle urinprøver med en pinne, men den gir bare en indikasjon og holder absolutt ikke som bevis, sier polititalsmann Mats Glansberg til avisen.

PÅGREPET: Patrik Sjåoberg, tidligere verdens beste høydehopper, er samme med to andre svenske fri-idrettsstjerner pågrepet, mistenkt for narkotikabruk. Foto: REUTERS
PÅGREPET: Patrik Sjåoberg, tidligere verdens beste høydehopper, er samme med to andre svenske fri-idrettsstjerner pågrepet, mistenkt for narkotikabruk. Foto: REUTERS Vis mer

Han vil ikke kommentere saken som innbefatter friidrettsstjernene spesielt.

Storavisen Expressen hevdet søndag å ha fått bekreftet fra en politikilde at både Sjöberg og Nylander skal ha vært påvirket av kokain. Samtidig skrev Göteborgs-Posten at to av de fem pågrepne personene skal ha vært i besittelse av narkotika.

En politikilde sier samtidig til avisen at en rekke personer skal ha vært holdt under oppsikt siden EM startet. Over flere dager skal politiet ha dokumentert både kjøp og salg av narkotika.

Avviser anklagene

Både Nylander og Sjögren bekrefter at de var inne til avhør natt til søndag.

– Jeg var på en fest med mye folk. Plutselig kom politiet og lurte på om jeg kunne bli med til et avhør. Det gjorde jeg, sier Nylander til Aftonbladet.

Han hevder sin uskyld.

– Jeg er uskyldig. Jeg har ikke bevisst tatt noen form for narkotika, sier den tidligere hekkeløperen.

Heller ikke Lövgren er redd for hva prøvene skal vise.

– Jeg har ikke gjort noe galt, sier EM-sprinteren.

Tidligere stjerner

Narkotikamistanken mot Sjöberg, Nylander og Lövgren slo ned som en bombe i den svenske EM-leiren på mesterskapets aller siste dag. Sprinteren Lövgren (30) er selv med i årets EM-tropp.

– Det eneste vi kan si er at Patrik Lövgren selv har bekreftet at han har avgitt urinprøve hos politiet, sier det svenske friidrettslandslagets pressesjef Fredrik Tahn til Göteborgs-Posten.

Patrik Sjöberg (41) var i sin tid verdens beste høydehopper, og tok OL-medalje i tre strake olympiske mesterskap fra 1984 til 1992. I 1987 ble han verdensmester og satte samtidig verdensrekord. Sjöberg bor i dag i Brasil, der han blant jobber med et golfbaneprosjekt.

Sven Nylander (44) var på sin side en av verdens beste hekkeløpere på 1980- og 1990-tallet. Merittlista inneholder blant annet to sølv og én bronse fra EM. I OL-sammenheng ble han stående med to fjerdeplasser som best. 44-åringen leder i dag organisasjonen «Ren idrott», som jobber for å fjerne doping fra idretten.