Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenske kommentatorer holdt på å bli kastet ut av politiet etter Norges sjokkseier

Klarte ikke å holde følelsene tilbake.

SEIER GA HÅP:
De norske håndballgutta fyrte opp EM-håpet for fullt med 34-31 over Kroatia. Sander Sagosen og Kent Robin Tønnesen kastet seg over målvakt Espen Christensen etter kampslutt.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SEIER GA HÅP: De norske håndballgutta fyrte opp EM-håpet for fullt med 34-31 over Kroatia. Sander Sagosen og Kent Robin Tønnesen kastet seg over målvakt Espen Christensen etter kampslutt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Norge overrasket og imponerte de fleste med 34-31 over stormakta Kroatia i håndball-EM i går. Christian Berges mannskap leverte en praktkamp, som garantert lar seg høre i mesterskapet.

Det var ikke bare det norske folk som lot seg rive med av den store skalpen i Polen. To svenske kommentatorer gikk av hengslene da EMs største overraskelse til nå ble et faktum.

Duoen Claes Hellgren og Robert «Robban» Perlskog kommenterte kampen for Viasat i Sverige. De så ikke kampen direkte, men på en tv-skjerm. Problemet var bare at tv-skjermen var plassert på pressetribunen i en annen hall, og nede på banen trente det spanske EM-laget.

Oppsøkt av politi Da kampen vippet mot slutten, og Norge trakk det lengste strået, klarte ikke svenskene å holde følelsene tilbake. Det gikk så vilt for seg at en politibetjent på arenaen truet med å kaste de ut.

- Han kom fram til «Robban» og sa at om han ikke roet seg ned, så skulle de kaste oss ut. Men det har jeg sagt i mange år, at «Robban» burde være stille oftere, sier Hellgrenn til svenske Aftonbladet med latteren løst.

Heldigvis var det akkurat Spania som trente på banen.

- Det var flaks at det var spanjolene som trente der nede, for de kjenner vi godt, sier Hellgren, som er venn med den spanske treneren.

Kan avansere Triumfen er Norges viktigste på mange år på herresiden. De har lenge levd i skyggen av damene her til lands. Men likevel ligger ikke landslagstrener Christian Berge på latsiden.

- Vi analyserte Kroatia-kampen i natt. Det var mye bra, men det er fortsatt faser av spillet vi kan forbedre. For eksempel overtallsspillet, sier Berge til NTB.

Muligheten for avansement fra EMs gruppe B lever i beste velgående. Gruppen er vidåpen før morgendagens kamper der Norge møter Hviterussland.

Med tap kan det i verste fall bli sisteplass i puljen. Med seier og maksimal poengfangst videre, kan det bli semifinale og plass i OL-kvalifiseringen til våren. I nyere tid er 6.-plassen i hjemme-EM i 2008 Norges beste for håndballgutta, skriver NTB.

- Dette er herrehåndball. Det er ørsmå marginer som avgjør de fleste kampene. Vi kan slå alle, men også tape for alle, sier Erlend Mamelund til NTB.

Kampen mot Hviterussland spilles 18.15 og vises på TV 3.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media