- Svenske lag skal være dårligere

- Ikke klag, sier sportskommentator.

(Dagbladet.no): «Den største svenske fiaskoen noensinne», skrev svenske fotballkommentatorer om at Malmö røk ut mot sveitsiske Thun i den siste runden av Champions League-kvaliken i forrige uke.

Nå langer Aftonbladets kommentator Lasse Anrell tilbake mot de som mener det var en fiasko av Malmö tapte.

- Jeg forstår ikke hvordan det kan komme overraskende for noen at allsvenske klubber er sjanseløse i Europa. Det er tvertimot selvsagt. Svenske lag SKAL være dårligere.

Anrell mener det handler om penger.

- En spiller som er verdt 50 000 kroner i måneden er helt klart dårligere enn en som tjener 500 000, skriver han.

Og avfeier at det er mulig å bruke IFK Göteborgs suksess på 80-tallet som noe bevis på svensk klubbfotballs egentlige styrke.

- De hadde et geni som trener og et system som gjorde at helt middels spillere kunne løpe i stykker motstanderen. Det holdt et stykke, men det holdt ikke til noe virkelig stort og etter en stund hadde Europa lært seg systemet.

Anrell mener det er bra at et svensk lag ikke stikker av og blir for dominante, som Rosenborg i mange år har vært i Norge.

IKKE GREIT Å VÆRE SVENSK: Aftonblad-kommentatoren mener det er helt på sin plass at Malmö FF ble slått ut av Champions Leauge. Foto: Scanpix/Epa
IKKE GREIT Å VÆRE SVENSK: Aftonblad-kommentatoren mener det er helt på sin plass at Malmö FF ble slått ut av Champions Leauge. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

- Krisen i norsk fotball sluttet da Rosenborg sluttet å være så overlegne. Om AIK, Malmö eller Djurgården hadde dratt i fra da de angivelig hadde sjansen, ville ikke det vært bra. Det hadde heller vist hvor dårlige de andre var.

- Det hadde vært som å sette en Ferrari inn i et olabilløp, skriver Lasse Anrell.