Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenske med overraskende seier på Vuelta-tempoen

- Jeg visste at det ville bli veldig tøft å slå Contador, sier Kessiakoff.

TIL TOPPS: Svenske Fredrik Kessiakoff overrasket mange med å vinne Vuelta-tempoen foran Alberto Contador. Foto: REUTERS/Miguel Vidal/NTB scanpix
TIL TOPPS: Svenske Fredrik Kessiakoff overrasket mange med å vinne Vuelta-tempoen foran Alberto Contador. Foto: REUTERS/Miguel Vidal/NTB scanpix Vis mer

Den svenske syklisten Fredrik Kessiakoff tok en overraskende temposeier på 11. etappe av Vuelta a España onsdag. Alberto Contador er bare sekundet bak sammenlagtledelsen.

Astana-kaptein Kessiakoff klokket inn til en vinnertid på 52.36,1 på den 39,4 kilometer lange tempoetappen mellom Cambados og Pontevedra. Det var den første svenske etappeseieren i Vuelta a España på 30 år.

Det var først og fremst på den siste milen av den teknisk krevende tempoen at Kessiakoff dro fra sine nærmeste konkurrenter. Contador var 17 sekunder bak svensken og ble nummer to.

- Jeg er veldig lykkelig over denne seieren. Jeg har hatt denne etappen i tankene i flere dager og vært godt konsentrert. Jeg visste at det ville bli veldig tøft å slå Contador, men jeg er en god temposyklist og var klar for å kjempe, sa 32-åringen.

Chris Froome tok tredjeplassen på etappen. Briten var 39 sekunder bak Kessiakoff.

Selv om det ikke ble temposeier for Contador, var det uansett en god dag for den spanske Saxo Bank-rytteren. Han tok nesten inn hele det minuttet han hadde opp til Joaquim Rodriguez (Katjusja) før onsdagens etappe. Nå skiller bare ett sekund. Rodriguez berget ledertrøya med et nødskrik da han tråkket inn til 7.-plass, slått av Kessiakoff med 1.16 minutt.

Froome er nummer tre i sammendraget 16 sekunder bak Rodriguez.

Gabriel Rasch syklet i mål som nummer 160 på tempoetappen. Han er på 118.-plass i sammendraget.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media