Therese Johaug-saken:

Svenske og finske kommentatorer etter Johaug-intervjuet: - Det kan ikke være hele sannheten

Pekka Holopainen og Ludvig Holmberg vil tro på Therese Johaug, men klarer det ikke. Anders Blomquist mener derimot at kritikken mot Johaug er umenneskelig.

- JEG FINNER STYRKE GJENNOM KJÆRLIGHETEN: Therese Johaug møtte pressen for første gang siden hun fortalte om den positive dopingprøven for nøyaktig to uker siden. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Norge tror flertallet på Therese Johaugs forklaring. Svenskene er mer splittet i synet, mens i Finland mistenker majoriteten at Johaugs forklaring er en dekkhistorie.

Som Dagbladet skrev tidligere i uka, er mye av kritikken mot Johaug basert på feil premisser og uvitenhet av utenlandske aktører som ikke har satt seg tilstrekkelig inn i saken.

Etter at Johaug i dag møtte pressen og besvarte spørsmålene mange lurte på, har Dagbladet kontaktet svenske og finske journalister og sportskommentatorer som har fulgt saken tett og satt seg godt inn i sakskomplekset.

Den svenske leiren har lenge etterlyst at Johaug skulle svare for seg på blant annet disse spørsmålene:

«1) Hur gick det egentligen exakt till när du lyckades missa dopingvarningen på både asken och bipacksedeln till salvan?»

«2) Varför följde du inte just denna gång de egna rutiner du själv berättade om bara ett par veckor tidigare - att kolla upp alla substanser både en, två och tre gånger?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer