Svenske OL-flopper kastet ut fra tennisfinale

Drakk øl.

(Dagbladet.no): Det var kanskje ikke så rart at svenskene tryglet om å ta del i Sara Nordenstams bronsemedalje på 200 meter bryst, for deres egne svømmere har prestert langt under pari i Beijing.

OL-innsatsen har vært den verste på 20 år - og ble oppsummert gjennom medaljehåpet Stefan Nystrands jumboplass på finalen i 50 meter fra i går.

Noen timer etterpå dro seks av svømmerne på dobbelfinalen i tennis, der landsmennene Thomas Johansson og Simon Aspelin møtte sveitserne Roger Federer og Stanislas Wawrinka.

Det endte med svensk tap - men da hadde svømmerne for lengst forlatt arenaen.

Beordret dem vekk

Ikke etter eget ønske, men fordi Sveriges olymiske komité (SOK) kastet dem ut. Synden? Å drikke øl iført offisielt OL-tøy.

- Det er helt uakseptabelt, raser SOKs sportssjef Glenn Østh til Aftonbladet.

Alle svømmerne hadde svømt seg ferdig i OL, og ifølge avisa var oppførselen langt innenfor det akseptable. De viftet med flagg, sang og heiet fram de svenske tennisgutta.

Svenske OL-flopper kastet ut fra tennisfinale

På stillingen 6-3, 6-4, 4-3 til sveitserne var moroa over for de øltørste OL-utøverne. Fra sin plass 20 meter unna tok sportssjef Østh affære, gikk bort til Nystrand & co, og beordret dem å forlate arenaen.

- Er det ikke OK å ta en øl når man heier på Sverige? spurte Aftonbladet.

- Nei, det synes jeg absolutt ikke. Det er uakseptabelt uansett, enten man er utslått eller ikke, svarte Østh.

Drakk maks tre øl

Svømmerne får i hvert fall ingen sympati fra sin egen trener, Thomas Jansson. Ifølge Expressen var det han som ba Glenn Østh om å sende hjem utøverne til deltakerlandsbyen, etter å ha blitt oppringt av SOK-leder Stefan Lindeberg.

- Jeg forstår om en voksen mann vil ta en øl, men i denne sammenhengen kan jeg ikke forstå det, sier han til avisa.

De seks svømmerne var Christoffer Wikström, Marcus Piehl, Petter Stymne, Stefan Nystrand, Simon Sjödin og Hanna Westrin. De to sistnevnte drakk ikke øl.

- Det er idiotisk å drikke øl, men de var ikke fulle. Noen hadde drukket én øl, mens en annen hadde drukket maks tre, sier Jansson.

MISLYKKET OL: Stefan Nystrand misset helt i finalen på 50 meter fri, og dristet seg til å drikke et par øl under tennisfinalen noen timer seinere. Det ble ikke sett nådig på av Sveriges olympiske komité. Foto: SCANPIX
MISLYKKET OL: Stefan Nystrand misset helt i finalen på 50 meter fri, og dristet seg til å drikke et par øl under tennisfinalen noen timer seinere. Det ble ikke sett nådig på av Sveriges olympiske komité. Foto: SCANPIX Vis mer

Den ene av øldrikkerne, Stefan Nystrand, lar det skinne gjennom hva han mener om å bli kastet ut.

- Jeg synes vi oppførte oss bra, vi så på kamp og koste oss, sier han til Aftonbladet.

<B>DRAKK ØL:</B> Christoffer Wikström.
<B>TAPTE FINALEN MOT SVEITS:</B> Men det fikk ikke de svenske svømmerne lov til å se.
<B>DRAKK ØL:</B> Marcus Piehl.