Svenske påstår Brækhus er redd: - Vil hun ha juling igjen, så gjerne for meg

Tenner på returkamp.

KØBENHAVN, DANMARK 20141128.
TENNING PÅ SVENSKE. Cecilia Brækhus har fått tenning på Mikaela Laurén etter at svensken kalte henne redd. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KØBENHAVN, DANMARK 20141128. TENNING PÅ SVENSKE. Cecilia Brækhus har fått tenning på Mikaela Laurén etter at svensken kalte henne redd. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den svenske bokseren Mikaela Laurén påstår at Cecilia Brækhus skal få seg et sjokk, og at hun tror Brækhus er redd for henne.

Den norske boksedronninga har latt seg trigge av utspillene.

Det kan se ut til at det går mot en returkamp mellom de to. Forrige gang var det rått parti.

Svensken forsvarte sitt mesterbelte i WBC super weltervekt i Västerås 28. november mot tyske Jennifer Retzke. Dommeren stoppet kampen i den femte runden. Laurén hadde overkjørt sin motstander. Det var første gang den tyske bokseren ikke gikk tiden ut på 19 kamper som profesjonell. Mikaela Laurén sa til Expressen etter kampen, at det var hennes beste prestasjon i ringen.

Nå vil Laurén møte Cecilia Brækhus. Og hun lover at den norske verdensmesteren skal få seg et sjokk. Laurén sier hun er sikker på at hun slår den norske boksedronninga. Og at hun tror Brækhus er redd for henne.

Lover juling Det har fått Cecilia Brækhus til å tenne.

 - Hvis hun vil ha juling en gang til, så er det i orden for meg, sier hun til Dagbladet.

Hun er likevel imponert over Mikaela Laurén. Kanskje ikke så mye over hennes nivå i ringen. Men mest utenfor.

- Hun er flink til å løfte og selge seg selv til media. Hun er morsom og virkelig flink. Hun får satt det på kartet, skryter Brækhus.

Men hun sier også at den svenske bokseren bør bli satt på plass igjen.

- Hun kan ikke løpe rundt og si hva som helst, mener Cecilia Brækhus.

Høyt oppe Mikaela Laurén er høyt oppe etter seieren over den tyske bokseren.

BOMBET. Jennifer Retzke ble bombardert med slag fra Mikaela Laurén. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå/NTB/Scanpix.
BOMBET. Jennifer Retzke ble bombardert med slag fra Mikaela Laurén. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå/NTB/Scanpix. Vis mer

- Jeg er den første som har greid å stoppe Jennifer Retzke før tiden.

Og hun legger til:

- Brækhus måtte gå tiden ut mot henne.

Hun nevner ikke at Brækhus bokset med tre brudd i foten i kampen mot Retzke. Skaden pådro hun seg sannsynligvis allerede i den tredje runden. Hun fortalte at smertene ble betydelig sterkere fra sjette runde og utover i den ti runder lange kampen.

Cecilia Brækhus måtte gjennomgå en omfattende operasjon. Og legene fortalte henne at det var svært nær en karrierestopp for den norske bokseren.

- Ikke den samme Mikaela Laurén påstår at hun ikke er den samme bokseren, som hun var da Brækhus rundjulte henne i 2010.

Til det svarer Cecilia Brækhus:

- Hun sier hun ikke er den samme bokseren som den gang. Men jeg er heller ikke den samme.

Og hun fortsetter:
- Det ser ut til at jeg bør møte henne og jekke henne ned noen hakk. Det kan også bli en kamp som vil vekke interesse i Norge og Sverige. Den kampen bør gå i et av de to landene, sier Cecilia Brækhus.

Mulig i Norge Hun er optimist med tanke på en snarlig kamp i Norge.

- Alt er tilrettelagt i lovverket. Det gjelder bare at vi setter oss ned rundt samme bord. Jeg tror det kan bli klart for kamp i Norge rett over nyåret, sier Brækhus.

Hun forklarer:

- Det har vært mange kokker og veldig mye søl. Boksing er for mange en ny og ukjent idrett. Boksekunnskapene ligger utenlands. Men politikerne er på banen. Norsk proffboksing ønsker også et godt samarbeid med antidopingarbeidet i Norge,  sier Cecilia Brækhus.

Takket nei Mikaela Laurén fikk tilbud om å møte Cecilia Brækhus tidligere i høst. Men da takket hun nei. Planen om å møte Jennifer Retzke var allerede spikret, blogget hun. Laurén forteller også om vektbetingelser som ikke passet henne i tilbudet fra Klitsjko Management Group. Den kampen kunne det uansett ikke blitt noe av, da Brækhus pådro seg en strekkskade.

SLIK GIKK DET SIST. Mikaela Laurén sitter på baken og Cecilia Brækhus jubler for seier. Det var for fem år siden. Nå kan det gå mot returkamp. Foto: Heiko Junge NTB/Scanpix .
SLIK GIKK DET SIST. Mikaela Laurén sitter på baken og Cecilia Brækhus jubler for seier. Det var for fem år siden. Nå kan det gå mot returkamp. Foto: Heiko Junge NTB/Scanpix . Vis mer

- Det var en liten strekk. Den er helt leget. Jeg er fin og trener for fullt nå, forteller Cecilia Brækhus til Dagbladet.

Sørafrikaner Sørafrikanske Noni Tenge har vært et alternativ som motstander for Cecilia Brækhus i fem år. Hun banker på døra igjen. Tenge slo Julie Tshabala på poeng fjerde desember i en kamp om den ledige WBF-tittelen i super veltervekt.

Men å lokke Tenge, som kaller seg «She Bee Stingin» ut av sitt hjemland ser ganske vrient ut. Tenge har bokset samtlige 17 kamper som profesjonell i sitt hjemland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer