FORBANNET:  Johan Edin (lille bildet) mente Tomas Northug dro han i trøya under sprint-semifinalen og hindret ham i ta seg til en finale. Foto: NTB Scanpix.
FORBANNET: Johan Edin (lille bildet) mente Tomas Northug dro han i trøya under sprint-semifinalen og hindret ham i ta seg til en finale. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Svenske raser mot Northug etter sprint-exit

- Stygt gjort.

(Dagbladet): Det ble norsk seier under sprint-generalprøven i Østersund da Finn Hågen Krogh gikk til topps i finalen foran kanadiske Alex Harvey.

En som ikke deltok i finaleheatet var svenske Johan Edin. For han endte sprintkonkurransen i den første semifinalen. Etter rennet var han mildt sagt forbannet.

- Jeg går inn foran Tomas Northug og da drar han meg i trøya. Jeg synes det stygt gjort. Han tok tak i trøya og dro, sier Edin til Expressen.

Svensken var alt annet en fornøyd med mellomstebror Northugs oppførsel.

- Jeg synes ikke det hører hjemme at man drar i hverandres trøyer. Han mener han var foran meg, det er ikke jeg enig i.

Edin skal ha blitt irritert og ropt etter Northug i sporet, men husker ikke selv hva han skrek. Northug gikk i mål foran Edin på en 4. plass i heatet. Det holdt akkurat ikke til en finaleplass.

- Jeg får sørge for å få revansje da. I mellomtiden skal jeg tenke på noe annet, sier Edin, en snau uke før VM-sprinten i Falun.

Dagbladet har ikke fått forhørt seg med Tomas Northug om den respektive hendelsen.