Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenske sikret seieren

Europas golfess vant Ryder Cup - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Europa - USA 18 1/2 - 9 1/2.

Europa vant sin tredje strake Ryder Cup i golf i irske Kildare i ettermiddag. Det ble til slutt svenske Henrik Stenson som fikk æren av å sette den avgjørende putten i sin singelkamp mot Vaughn Taylor.

Det er første gang i historien Europa vinner tre turneringer på rad, og sluttresultatet er en tangering av rekorden.

For to år siden, i Michigan i USA, vant Europa med de samme sifrene.

- Alle på laget har spilt utrolig hele uka, og for meg som debutant, har det vært veldig gøy å være med, sa Stenson til svt.se.

Hole in one

Etter en \'hole in one\' i går, ledet europeerne med fire poeng før dagens singelmatcher. Lagkaptein Ian Woosnams menn dominerte fullstendig, bare tre av de tolv oppgjørene i dag endte med amerikansk seier.

- Det var helt magisk å vinne en tredje seier på «hjemmebane» her i Irland, jublet Darren Clarke etter at seieren var klar. Clarke slo selv Zach Johnson i sin singelmatch.

AVGJØRELSEN: Svenske Henrik Stenson satte spikeren i kista for USA. Europa vant Ryder Cup for tredje gang på rad. Foto: Scanpix
AVGJØRELSEN: Svenske Henrik Stenson satte spikeren i kista for USA. Europa vant Ryder Cup for tredje gang på rad. Foto: Scanpix Vis mer

Clarke mistet kona Heather i kreft for seks uker siden, og seieren ble naturlig nok ekstra spesiell for nordiren.

- Utrolig sterkt og flott for Darren at vi vant i dag. Gutta har spilt fantastisk. Nå betaler 18 måneder med hardt arbeid seg, sa en strålende fornøyd lagkaptein Ian Woosnam til rydercup.com.

SEIERHERRER: Luke Donald (t.v.) og Henrik Stenson var med på å sikre seieren for Europa.