Svenske skal løfte Bryne

Reine Almqvist (52) heter mannen som Bryne håper skal løfte klubben fra Tippeligaens jumboplass. - Vi har stor tro på Almqvist, sier Bryne-leder Kjell Madland til Dagbladet.no.

Erik Brakstad trakk seg overraskende som Bryne-trener for to uker siden. I dag ble hans etterfølger presentert: Svenske Reine Almqvist.

- Vi har gjort en lang og grundig jobb, sier Brynes daglige leder, Kjell Madland.

Han har tro på at svensken skal kunne løfte klubben både på kort- og lang sikt.

- Vi tror han er typen som kan løfte Bryne. Han har lang erfaring innen fotballen, sier Madland.

52 år gamle Almqvist har en lang merittliste både som aktiv spiller og som trener. Han spilte to perioder for IFK Gøteborg (1967-1972 og 1976-1980). I tillegg har han spilt for Åtvidaberg (1973-1975) og Häcken (1981-1983) i Sverige og Seattle Sounders i USA (1980). Han ble seriemester i 1969 og 1973 og er to ganger toppscorer i Sverige.

Trente Djerv 1919

Hans første treneroppgave var for Djerv 1919 i Haugesund (1984-1985). Deretter hadde han ansvaret for Fredrikstad i perioden 1986-1988. Han har siden trent Häcken, Helsingborg, IFK Gøteborg og nå sist Landskrona. Han fikk sparken i IFK i 1999-sesongen. Almqvist var mannen som hentet Erik Nevland til Gøteborg, men som stort sett plasserte nordmannen på benken.

Almqvist har skrevet under på en kontrakt som binder ham til Bryne ut 2003.

- Det er en kontrakt uten forbehold, røper Madland.

Han avviser at Almqvist blir en dyr løsning for jærklubben.

- Det er ikke fordi vi har gitt han mye penger at han kommer. Vi snakker om et normalt nivå som vi må opp på, sier Madland.

Mjelde er aktuell

Etter halvspilt serie ligger Bryne på sisteplass i Tippeligaen. I tillegg til ny trener, kan det bli aktuelt å hente nye spillere til Jæren.

- Først og fremst må vi få ting til å stemme på banen, men det kan nok skje noe på det området også, sier Madland.

Mons Ivar Mjelde er et navn som kan bli aktuelt. Sogndal har sagt nei til å forlenge låneavtalen med Brann og Mjelde truer med å legge opp hvis reservefotball med Brann er alternativet.

- Vi er veldig glad for at han er et alternativ. Og det kan nok hende vi gjør noe der, sier Madland.

Men det siste ordet i den saken får den nye Bryne-treneren.

(Dagbladet.no)