FÅR IKKE FORTSETTE MED GUTTA: De svenske skiskyttergutta ønsker ikke lenger Wolfgang Pichler som trener, på tross av at Björn Ferry tok gull for laget i OL. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
FÅR IKKE FORTSETTE MED GUTTA: De svenske skiskyttergutta ønsker ikke lenger Wolfgang Pichler som trener, på tross av at Björn Ferry tok gull for laget i OL. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Svenske skiskyttere avsatte treneren

Pichler får bare trene jentene.

|||

Wolfgang Pichler er ferdig som trener for de svenske skiskytterherrene, og det er løperne selv som har avsatt ham.

Det melder Aftonbladet i sin nettutgave tirsdag.

- Jeg vil trene på en annen måte, sier Carl Johan Bergman uten å bry seg om at Pichler som har vært svensk skiskyttertrener siden 2001, har gjort Sverige til en stormakt innen skiskytingen.

Han førte Björn Ferry til OL-gull i Vancouver, men bare noen dager etter gullfesten fikk han vite at løperne ville bryte samarbeidet med ham.

- Vi har hatt Wolfgang som trener i ni år, men innen vi legger opp ønsker vi å trene på en annen måte, sier Bergman som bekrefter de opplysninger Aftonbladet sitter på.

- De to lagene vi har i svensk skiskyting for kvinner og menn bare vokser og vokser, og det betyr at Pichlers jobb bare blir større og større. Han rekker ikke med alle. De beste av oss skal ikke klage, men se på alle dem som kommer bakfra, sier Bergman.

Det betyr at Pichler som er kjent for sine tøffe og harde treningsmetoder, skal fortsette som kvinnetrener.

- Det er naturlig at han fortsetter med damene som virkelig har løftet seg i hans periode, mens vi som går på herrelaget er innstilt på å finne andre løsninger på trenersiden, sier Bergman.

(NTB)