KAN MISTE VM-STARTEN: Svenske Anna Haag og Daniel Richardsson. De to sliter med en luftveisinfeksjon.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KAN MISTE VM-STARTEN: Svenske Anna Haag og Daniel Richardsson. De to sliter med en luftveisinfeksjon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Svenske skistjerner sliter med luftveisinfeksjon - kan miste VM-åpningen

Melder Sveriges Radio.

(Dagbladet): Emil Jönsson kjemper for å rekke VM etter skaden han pådro seg i forrige helgs sprint i Östersund. Klokka tikker for alvor for Sveriges største sprinthåp.

Nå ser det ut til at VM-åpningen er i fare også for Daniel Richardsson og Anna Haag, som sliter med luftveisinfeksjoner, skriver Sveriges Radio.

De svenske stjernene skulle etter planen ha ankommet Falun på tirsdag, men de to ligger nå isolert hjemme.

- Vi må følge med. Vi velger å avvente innen vi kan si noe før distansene på lørdag, sier svenskenes landslagslege Per Andersson til radiokanalen.

Lørdag er det 15 kilometer med skibytte for kvinner, 30 kilometer i samme øvelse for menn. Det blir tøffe løp, noe Andersson sier må tas i betrakning.

- Vi må ta hensyn til at det er et langt VM, og det er mange distanser som er aktuelle for begge disse løperne. Det er mye som skal bakes inn i en beslutning på om de starter eller ikke, sier Andersson.

- Anna må gjennomføre sine første treningsøkter hjemme i Östersund før hun kommer hit, sier landslagslege Per Andersson.

Ifølge Expressen tas det en beslutning angående Emil Jönssons VM-start på onsdag.