Svenske snøt Sandbech for Big Air-finale

Ståle Sandbech smakte på snøen i andre hopp.

OVER OG UT: OL er over for Ståle Sandbech etter at han havnet på 7.-plass og mistet finaleplassen til lørdagens Big Air-finale i Pyeongchang. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet .
OVER OG UT: OL er over for Ståle Sandbech etter at han havnet på 7.-plass og mistet finaleplassen til lørdagens Big Air-finale i Pyeongchang. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet .Vis mer

OL er over for Ståle Sandbech etter at han havnet på 7.-plass og mistet finaleplassen til lørdagens Big Air-finale i Pyeongchang.

Med tre kjørere igjen på toppen klinket Niklas Mattsson til og leverte et hopp som ga hele 90 poeng. Det ga svensken 2.-plass, og Sandbech ble dyttet ned på 7.-plass.

- Jeg veit at når man ligger på bunnen der, så må man bare forberede seg på å gå ut, sier Sandbech til Eurosport Norge.

Smakte på snøen

I sitt første run leverte Sandbech fire rotasjoner (1440) med en grab på halen av brettet. 24-åringen hadde en god landing og fikk poengsummen 84,75.

Etter at alle utøverne hadde gjennomført sitt første run, lå Sandbech på 5.-plass. Kun de seks beste går til finalen. Alle utøverne har to forsøk hvor det beste blir tellende.

I run nummer to gikk Sandbech for det samme trikset, men gikk mye høyere og lenger enn i første forsøk. Det gjorde at bæringen fikk smake på snøen i landingen. Det ga naturligvis en svak poengsum: 41,25.

Knepent

Dermed var det klart for nervepirrende venting i bunnen av bakken. Åtte kjørere igjen på toppen kunne ta seg forbi Sandbech, og nordmannen tålte kun at én av dem overgikk 24-åringens triks.

Redmond Gerard snek seg inn 0,25 poeng foran Sandbech og dyttet ham ned på den sjette og siste plassen som ga finale. Deretter sikret Mattsson seg en plass i finalen.

Canadiske Max Parrot var eneste deltaker som kom over 90 poeng i kvalifiseringen (92,50).

Lover ikke nytt OL

Sandbech ble den yngste mannlige norske OL-deltaker da han deltok i OL i Vancouver i 2010. I Sotsji fire år senere tok han sølv i slopestyle. Etter årets vinterleker i Pyeongchang vil han ikke love at han stiller til start i Beijing.

- Jeg vet ikke. Jeg skal ikke love noe eller avkrefte noe. Kanskje det blir i noe annet enn snowboard? Nei da. Vi får se, sa Sandbech, som oppsummerte Pyeongchang-OL som «nære».

- Rett utenfor pallen (i slopestyle) og rett utenfor finalen (i Big Air). Det er litt kjipt, erkjente han.

Norsk håp lever

I det andre heatet senere i natt stiller Marcus Kleveland og Torgeir Bergrem for å kjempe om de seks siste finaleplassene.

Nå er OL over for Sandbech. I slopestylefinalen i Pyeongchang måtte han ta til takke med den sure fjerdeplassen.

(NTB)