IKKE BORTSKJEMTE: Åge Hareide liker den svenske fotballkulturen. Han mener de svenske spillerne er mer «sultne» enn sine norske kolleger.  Foto: Erik Berglund, Dagbladet
IKKE BORTSKJEMTE: Åge Hareide liker den svenske fotballkulturen. Han mener de svenske spillerne er mer «sultne» enn sine norske kolleger. Foto: Erik Berglund, DagbladetVis mer

- Svenske spillere er ikke så «bortskjemte» som norske

Åge Hareide stortrives som Örgryte-trener.

|||(Dagbladet.no): Åge Hareide har skapt nytt håp i Örgryte, og i dag varsler klubbens formann Lars Ranäng at han vil forsøke å overtale nordmannen til å forlenge kontrakten.

- Vi vil beholde ham til og med om vi rykker ned, sier Ranäng til Aftonbladet.

Hareide bekrefter at han skal ta en prat med formannen i kveld, men sier at han vil gi beskjed om at framtida hans ikke er et tema foreløpig.

- Jeg har bestemt meg for ikke å gjøre noe nå. Nå vil jeg bare ha fokus på én ting, og da vil jeg ikke ha så mange tanker i hodet samtidig, sier Hareide til Dagbladet.

- Åpen for alt
For nå skal alle krefter brukes på å holde Örgryte i Allsvenskan.

Enn så lenge holder den tidligere landslagssjefen alle dører åpne etter sesongen.

- Jeg er åpen for nær sagt alt. Men det var viktig for meg å ta dette engasjementet nå og finne ut om jeg trivdes som klubbtrener igjen. Det å få jobbe på treningsfeltet gir en energi som er viktig for meg. Jeg har savnet treningsfeltet veldig som landslagstrener, sier Hareide.

Den svenske fotballkulturen passer ham også godt.

- Jeg trives veldig godt i Sverige. Jeg hadde fine år i Helsingborg, men da vant vi jo mye, slik at det sikkert huskes som ekstra glansfullt. Men jeg liker spillertypene og fotballkulturen. Svenskene er mer jordnære og tålmodige, disiplinerte og godt skolerte, sier han.

- Ikke så bortskjemte
Hareide mener også at økonomiske forskjeller mellom Norge og Sverige - paradoksalt nok - gir svenskene noen fordeler.

- Svenske spillere er ikke så «bortskjemte» som norske spillere lønnsmessig. Svenskene er litt mer sultne, og har lyst til å komme seg til utlandet. De har en mer sulten innstilling.

Dessuten mener han svenskene ikke tar av like fort når en ung spiller slår gjennom.

- Mens et talent i Norge kan bli gudeforklart etter én god kamp, er de mer tålmodige her.

I går vant Hareides lag sin tredje kamp på rad, og tok dermed steget bort fra bunnplassen.