Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenske spillere gjør felles front mot bråkmakerne

Kapteinene i Allsvenskan er lei.

LEI TRØBBEL: Svenske spillere har fått nok av svenske hooligans. Her er Erik Wahlstedt og Marcus Nilsson i håndgemeng med en Malmø-supporter som angrep keeper for Helsingborg, Pär Hansson i mai.
 Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
LEI TRØBBEL: Svenske spillere har fått nok av svenske hooligans. Her er Erik Wahlstedt og Marcus Nilsson i håndgemeng med en Malmø-supporter som angrep keeper for Helsingborg, Pär Hansson i mai. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX Vis mer

Kapteinene i Allsvenskan er lei av bråk på tribunene. Nå går de sammen ut mot bråkmakerne.

Svensk fotball har vært preget av flere stygge episoder det siste året, med tilskuerne i hovedrollen.

Nå har spillerne fått nok. Sammen med den svenske spillerforeningen sendte de 16 kapteinene tirsdag ut et åpent brev for å vise sin bekymring for det som skjer på tribunene.

Redd for tilskuersvikt - Alle skal kjenne seg trygge når man er på og rundt en allsvensk stadion, og framfor alt barna, framtidens tilskuere. De få av dere som ødelegger vår fine fotball, er ikke velkomne, vi vil ikke ha dere der! Derimot er dere velkomne om dere oppfører dere som det store flertallet, og isteden bidrar til den gode stemningen, skriver kapteinene i brevet.

- Vi er redd for at de supporterne som oppfører seg ordentlig, sponsorene og resten av tilskuerne skal bli lei, og slutte å besøke kampene våre.

Brevet blir avsluttet med at kapteinene håper det felles spilleroppropet kan være et signal som bidrar til å snu den negative trenden, slik at det igjen kan bli en trygg og god stemning på kampene.

Kastet kinaputter I år har det spesielt vært to episoder som har satt sitt preg på den svenske fotballen. Første gang var i supercupfinalen mellom Skåne-naboene Malmö og Helsingborg. Flere kinaputter ble kastet inn på banen og en traff Helsingborg-keeper Pär Hansson.

Mens keeperen lå nede ble han angrepet av en tilskuer, som kjapt ble lagt i bakken av et stort antall vakter og politi. Resultatet av kampen ble satt til seier 3-0 for Helsingborg, og Malmö kan bli straffet med spill for tomme tribuner i en eller flere hjemmekamper.

Også i kampen mellom Syrianska og AIK i april var det supporterne som kom i fokus. Etter 20 minutter ble AIKs Teteh Bangura utvist for en takling mot Syrianskas keeper Dwayne Miller, noe som fikk AIK-supporterne til å gå i svart.

Flere kinaputter ble kastet ut på banen, og en av dem gikk av like ved øret til assistentdommer Daniel Wärnmark. Dermed ble kampen avbrutt.

Det svenske fotballforbundet besluttet i ettertid å gi Syrianska tre poeng og seier 3-0, og AIK fikk en bot på 150.000 svenske kroner.

(NTB)