Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenske spilte ni (!) NHL-kamper med brukket fot: - Han ofret seg for laget

Svenskene håpet Alexander Steen ville bli en del av det svenske VM-laget. Slik blir det nok ikke.

MED BRUKKET FOT: Svenske Alexander Steen (i hvitt) spilte med brukket fot mot Nashville Predators i NHL-sluttspillet. Foto: Frederick Breedon / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
MED BRUKKET FOT: Svenske Alexander Steen (i hvitt) spilte med brukket fot mot Nashville Predators i NHL-sluttspillet. Foto: Frederick Breedon / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til mandag røk NHL-laget St. Louis Blues med de fire svenskene Alexander Steen, Patrik Berglund, Carl Gunnarsson og Magnus Pääjärvi, ut av NHL-sluttspillet. Dermed er de ferdig for sesongen.

Den svenske landslagssjefen Rikard Grönborg hadde nok Steen og Berglunds navn øverst på sin liste til forsterkninger i det pågående VM, ettersom de er forwards.

Nå må svenskene klare seg uten NHL-proffen Alexander Steen, ettersom han skal ha hatt et brudd i foten siden den første åttendelsfinalen mot Minnesota. Det skriver svenske Expressen.

Hylles av treneren

Laget spilte fem kamper mot Minnesota, før de siste seks mot Nashville. Steen har spilt ni av kampene, etter å ha stått over den femte kvartfinalekampen mot Nashville grunnet en skade.

Men i gårsdagens sjette var han igjen i lagoppstillingen

- Vi testet under oppvarmingen, og jeg kjente jeg kunne spille, sier Steen til den svenske avisa.

Så viser det seg at svensken altså skal ha hatt et brudd i foten, og må nå belage seg på hvile før han kan ta på seg skøytene igjen. At han stilte opp for lagkameratene hylles han nå for av treneren Mike Yeo.

- Steen er en stor kjempe og leder i laget vårt, og viste det i dag da han ofret seg for laget på alle måter. Vi visste alle at han hadde problemer med å få foten ned i skøyta, men likevel stilte han opp og ga alt helt til siste slutt, sa Yeo på en pressekonferanse etter kamp.

33-åringen misset også World Cup i september på grunn av en skade. Steen var St. Louis Blues' nest beste poengsanker under sluttspillet, med sju poeng, tre mål og fire assist, på ti kamper. I grunnserien tok han 51 poeng, 16 mål og 35 assist, på 76 spilte kamper.