Karsten Warholm Tokyo-OL

Svenske sprer stygt rykte

Karsten Warholm lett videre i OL. For en idiotisk svenske er nordmannen blitt altfor god.

ENKELT VIDERE I OL: Karsten Warholm klar for semifinale på 400 meter hekk etter 48,65 i forsøket. Nordmannen er blitt så imponerende god at noen synes det er i meste laget og sprer stygge rykter. Det er virkelig ødeleggende i kampen for en ren friidrett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENKELT VIDERE I OL: Karsten Warholm klar for semifinale på 400 meter hekk etter 48,65 i forsøket. Nordmannen er blitt så imponerende god at noen synes det er i meste laget og sprer stygge rykter. Det er virkelig ødeleggende i kampen for en ren friidrett. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN nerveslitende omstart i natt betydde ingen ting for Karsten Warholm i OL-forsøket. Han gikk lett videre til semifinalen etter å ha jogget over mål på 48,65.

Sammen med amerikanske Rai Benjamin (48,61) og Qatar-importerte Abderrahman Samba (48,38), er Karsten så sterk, at det å komme videre i OL ble en formalitet selv i en såpass utfordrende teknisk øvelse som 400 meter hekk.

Karsten Warholm er tross alt rangert som den aller beste i internasjonal friidrett. Den posisjonen har ingen norsk utøver hatt før ham.

Til vanlig er han en svært populær verdensener. Warholm er respekt i miljøet for den jobben han har gjort for å utvikle 400 meter hekk til en av sportens beste øvelser.

I Tokyo blir nettopp duellen mot den ekstremt talentfulle Rai Benjamin regnet som lekenes største. Dette er to utøvere med et plettfritt rykte som en prøvet sport trenger.

Men det hindrer selvsagt ingen svenske til å ha en alternativ virkelighet når det gjelder norsk toppidrett,

NOEN dager før dette forsøksheatet publiserte storavisa Dagens Nyheter et infamt angrep på Karsten Warholm. Det var signert avisas egen kulturkommentator Johan Croneman og pakket inn i en slakt av den svenske utgaven av programmet «Sommer i P1» med den svært populære SVT-programlederen Jakob Hård:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer