Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenske-stjerna må stå over Tour de Ski: - Jeg er bedre i biljard enn langrenn nå

Slet med sykdom.

(Dagbladet): I dag åpner langrennssesongens store høydepunkt, Tour de Ski, med sprint i Lenzerheide. Det er imidlertid uten de to store svenske stjernene på startstreken, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson.

De to har slitt med sykdom i høst og vinter, og fant det rett og slett slik at de ikke hadde sjans i Tour de Ski. Calle Halfvarsson ble frustrert, og skjønner fortsatt ikke nøyaktig hva det var som slo ham ut av spill.

- Det var ingen vanlig forkjølelse, må jeg si. Jeg var ikke tett i nesa eller hadde vondt i halsen slik jeg pleier. Jeg kjente meg frisk i kroppen, men tung i hodet. Det ble kanskje for mye trening. Kroppen svarte på et merkelig vis da jeg ble syk. Det var kanskje ingen sykdom, kanskje noe litt mer diffust, sier Halfvarsson til Aftonbladet.

- Bedre i biljard Det er ingen tvil om at Halfvarsson tar det tungt å måtte droppe Tour de Ski.

- Alt ble bare dritt. Jeg trodde det skulle bli en kjempesesong, jeg hadde trent hardt og bra, fortsetter Halfvarsson.

Men Calle Halfvarsson er ikke en fyr som liker å holde seg i ro. Dermed ble kompisens biljardbord løsningen.

- Vi spilte mye. Jeg er bedre i biljard enn langrenn nå... Men jeg ville ha noe å gjøre. Alle vet at biljard ikke er så anstrengende, men etter en og en halv times spill var jeg sliten. Det var en tøff periode. Når du er syk vet du hva det er, men nå visste jeg jo ikke, sier Halfvarsson.

Kalla - eller Nilsson? Dermed går det svenske landslaget inn i Tour de Ski uten noen soleklare favoritter på herresiden. På kvinnesiden, derimot, er det håp.

Først og fremst i Charlotte Kalla, som vant rennets andre utgave i 2008. Men de har også fått et nytt stjerneskudd i Stina Nilsson, som det er knyttet forventninger til.

Men egen form er hun usikker på.

- Det er alltid så himla usikkert. Jeg vet ikke dagen før! Som i Davos (da hun vant sprinten), da var jeg usikker: Nja, hvordan kjennes det egentlig? Så vant jeg! Hvordan formen er dagen før kan jeg ikke dra noe ut av i det hele tatt. Men jeg håper den er bra, sier Nilsson til Expressen.

SVENSKE-HÅP: Stina Nilsson.
Foto: Anders Wiklund / TT
SVENSKE-HÅP: Stina Nilsson. Foto: Anders Wiklund / TT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media