Svenske stjerner bryter OL-reglene

Den svenske håndballtroppen fikk celebert besøk i håndballhallen i går. Det var strengt forbudt. Pressesjef tar all skyld.

REAGERER: Det svenske håndballandslaget hadde invitert de svenske diskoskasterne inn i lagbussen etter seieren mot Danmark. Det hadde de ikke lov til. Video: Handbollslandslaget via Instagram. Musikk: Epidemic Sound. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Bildet er hentet fra det svenske Håndballforbundets Instagram-konto. Det viser diskoskasterne Daniel Ståhl og Simon Pettersson i en buss sammen med det svenske håndballandslaget.

Så langt er alt greit, men …

Bussen er på vei fra håndballarenaen Yoyogi, hvor Sverige nettopp hadde slått nabo Danmark. De to diskoskasterne var invitert til å følge oppgjøret fra tribunen.

- Vi ville hjelpe dem med å se håndball og de hjalp oss med å holde stemningen oppe, sier Daniel Vandor, pressesjefen for den svenske håndballtroppen til Expressen.

I et vanlig OL ville det blitt hyllet. Sett på som samhold i troppen og idrettsglede.

Slik er det ikke i Tokyo.

Det er nemlig forbudt for utøverne å oppholde seg på andre arenaer enn der de konkurrerer selv. Resten av tida skal de være i utøverlandsbyen. Nylig ble to utøvere fra Georgia sparket ut av OL etter at de dro på sightseeing, og OL-arrangøren etterforsker også andre utøvere for å festet.

OL: Vi tar en titt på OL-snakkiser, og blander inn noen gode, gamle godbiter. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Peter Reinebo i Sveriges olympiske komitée (SOK) bekrefter at det har skjedd en feil, og at de har fått beskjed om at dette ikke kan skje igjen:

- Både Tokyo 2020 og IOC er klare på at det ikke skal skje. De har fått beskjed om å være mer påpasselige framover, og har sagt at det ikke skal skje igjen, sier han ifølge Expressen.

SVENSKE MEDALJEHELTER: Daniel Ståhl og Simon Pettersson. Foto: AP Photo/David J. Phillip
SVENSKE MEDALJEHELTER: Daniel Ståhl og Simon Pettersson. Foto: AP Photo/David J. Phillip Vis mer

I møte med kritikken fra Reinebo sier Vandor:

- At de opplever det på den måten er ikke bra. Vi må ha respekt for det. Vi tok det opp med Glenn Solberg (sveriges landslagssjef) først, og han ga klarsignal. Det samme gjorde SOK.

Det bekrefter pressesjef i SOK, Lars Markusson. Overfor Aftonbladet legger han seg flat og tar all skyld:

- Hvis noen har gjort en feil så er det meg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer