Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige tror på Lars Lagerbäck-effekt i Norge

Svenske stjerner forbauset over tilstanden i norsk fotball: - Jeg ble sjokkert. Hvordan er det mulig?

Sebastian Larsson, John Guidetti og Daniel Nannskog sliter med å forstå hvordan Norge har havnet bak Færøyene på FIFA-rankingen. Nannskog synes det er vondt å se, men trioen har alle sterk tro på at Lars Lagerbäck vil snu trenden.

TROR PÅ NORGE: Den mangeårige Premier League-profilen Sebastian Larsson har stor tro på at Lars Lagerbäck også kan få Norge til mesterskap. Det samme både tror og håper Mohamed Elyounoussi. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TROR PÅ NORGE: Den mangeårige Premier League-profilen Sebastian Larsson har stor tro på at Lars Lagerbäck også kan få Norge til mesterskap. Det samme både tror og håper Mohamed Elyounoussi. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge fulgte opp framgangen mot Tsjekkia med en ny positiv forestilling i privatlandskampen mot høytsvevende Sverige på Ullevaal.

Svenskene slo Frankrike i helga og topper sin VM-kvalifiseringsgruppe foran nettopp Franrkike og Nederland, mens Norge er nest sist i gruppe C, bak Aserbajdsjan.

I denne naboduellen var det likevel jevnt mellom to lag som begge eksperimenterte og testet ut nye spillere. At Norge har vært så svake i VM-kvalifiseringen og ligger på 87. plass, bak Færøyene, på FIFA-rankingen overrasker de svenske stjernene.

- Det er veldig rart og ikke minst sjokkerende at de er bak Færøyene, men det svinger fort i fotball. Jeg bruker ikke å se på FIFA-rankingen. Den er litt spesiell og er ikke noe jeg legger vekt på, sier Sunderland-stjerna Sebastian Larsson til Dagbladet.

SEIEREN GLAPP: Norge spilte 1-1 mot Sverige i en treningskamp tirsdag. Se alle høydepunktene her! Video: TVNorge, foto: Bjør Langsem / Dagbladet Vis mer

Han har nettopp gjennomført en tung sesong i Premier League som endte med nedrykk.

Nå er han på klubbjakt og forteller Dagbladet at han ikke utelukker å gjøre som Nicklas Bendtner og dra til Rosenborg, om trønderne skulle komme på banen.

- Ingen dører er lukket, sier han.

Svenskene tror på ny Lagerbäck-magi

BEDRING: Mohamed Elyounoussi jublet for scoring mot Sverige og har vært en viktig del av fremgangen som Norge har vist i de to siste kampene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEDRING: Mohamed Elyounoussi jublet for scoring mot Sverige og har vært en viktig del av fremgangen som Norge har vist i de to siste kampene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Larsson har respekt for norsk fotball, til tross for de svake internasjonale resultatene.

- Det er klart at det er lenge siden at Norge har vært i mesterskap, så vi får håpe de klarer det igjen. Det er ingenting som tilsier at Norge ikke skal klare det vi gjør, sier frisparkspesialisten.

- Gi Lars Lagerbäck tid, så tror jeg det skal gå bra. Han har hatt resultater alle plasser han har vært. «Lasse» vet hva han skal gjøre, så jeg ser ingen grunn til at han ikke skal lykkes i Norge. Han er en meget dyktig landslagstrener som vet hva dette handler om.

Sjokkert Nannskog: - Helt utrolig

Det samme tror den svenske spissprofilen John Guidetti og tidligere landslags- og Stabæk-spiller Daniel Nannskog. Eliteserie-legenden måtte imidlertid gni seg i øynene da han hørte hvor Norge befinner seg på FIFA-rankingen.

Det var ikke i pakt med inntrykket han har av norsk fotball. Da Norge og Sverige møttes for to år siden, var det tross alt det unge norske laget som angivelig var på vei opp og fram. Fasiten indikerer imidlertid noe helt annet i dag, to år senere.

- Jeg hørte at Færøyene er foran Norge på FIFA-rankingen nå. Jeg ble helt sjokkert da jeg hørte det. Det er jo helt utrolig. Hvordan er det mulig? Selvsagt må Norge ta steg og klatre på rankingen. Det gjør vondt å se at Færøyene er foran Norge, sier Nannskog til Dagbladet.

FORBAUSET: Daniel Nannskog fikk sjokk da han hørte hvor lavt Norge ligger på FIFA-rankingen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORBAUSET: Daniel Nannskog fikk sjokk da han hørte hvor lavt Norge ligger på FIFA-rankingen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Nannskog, Larsson og Guidetti nedtoner viktigheten av FIFA-rankingen, men den gir likevel en indikasjon av tilstanden, all den tid rankingsystemet baserer seg på resultater oppnådd, hvor kamper i viktige turneringer vektlegges mer enn privatlandskamper.

- I Sverige er vi ikke like opptatt av FIFA-rankingen. Det er ikke noe vi snakker om eller tenker på. I Norge er det mye mer snakk om det. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, forteller Nannskog, som både tror og håper at bunnpunktet er nådd for norsk fotball nå.

- Jeg tror Norge er inne på rett spor med Lars Lagerbäck i sjefsstolen. Jeg synes vi ser tendenser at de er på riktig vei nå. Norge klarte å skape en del trykk mot Sverige og viste mer engasjement enn svenskene. Da er man på rett vei, mener den tidligere storscoreren.

Tror på norsk deltakelse i EM 2020

Celta Vigo-spissen John Guidetti, som var én svak touch unna å sende Manchester United ut av Europa League, synes Norge imponerte på Ullevaal i naboduellen.

- Norge har mange gode spillere, så når Lasse får orden på skuta, tror jeg de kan gjøre det en del bedre og ta seg til mesterskap i framtiden, sier Guidetti til Dagbladet.

Målscorer Mohamed Elyounoussi håper at de svenske profilene får rett i den spådommen.

TROR PÅ NORGE: John Guidetti, som holdt på å sende Manchester United ut av Europa League, tror Norge vil heve seg mange hakk under Lars Lagerbäck. Foto: NTB Scanpix
TROR PÅ NORGE: John Guidetti, som holdt på å sende Manchester United ut av Europa League, tror Norge vil heve seg mange hakk under Lars Lagerbäck. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har absolutt troa på at vi kan nå EM i 2020. Vi må bare bygge videre på dette, sier Moi, som sier følgende om scoringen:

- Alle gode ting er tre. Endelig satt den. Det var godt å se at den gikk inn. Vi viste gode takter i dag, akkurat som mot Tsjekkia. Det er en fin utvikling, sier Basel-spilleren til Dagbladet.

Også Mats Møller Dæhli er optimistisk på Norges vegne.

- Vi har troa. Det er mesterskap som er målet vårt. Vi har vist god utvikling i disse kampene, men vi kan enda bedre, varsler han.

- Norge var mer sultne

De norske spillerne skulle gjerne ha dratt seieren i land, men Sverige slo tilbake og utlignet til 1-1. Det syntes Sebastian Larsson var et rettferdig utfall av kampen.

- Jeg synes det var en jevn kamp og et rettferdig resultat. Vi har fått en herlig «go» i laget og har bygd opp et nytt lag etter at mange erfarne spillere ga seg etter EM. Akkurat nå fortjener vi å ligge på toppen i vår VM-kvalifiseringsgruppe, mener Larsson.

Daniel Nannskog mener de svenske spillerne var i feriemodus på Ullevaal.

- Det virket som om Norge var mer sultne. Den svenske innsatsen var litt tam. Gutsen vi har sett under Janne Andersson var borte. Det virket som de allerede hadde tatt ferie. Samtidig er det ikke lett når det er en helt ny ellever, sier 43-åringen.

- Jeg synes Norge har en de interessante spillere og bygge videre på. Det blir spennende å se hva Lagerbäck kan å til med denne gjengen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hele Norges coronakart