Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenske stjerner i hamburgerklær: - Skitkult at vi kan provosere

Landslagsløperne fnyser av kritikken.

KONTROVERSIELT: Maria Pietilä-Holmner, Marcus Hellner og Frida Hansdotter poserer i hamburgerklær for McDonald's Sverige. Det provoserer frittalende svensk ishockeyekspert. Foto med tillatelse fra McDonald's Sverige, flickr.com.
KONTROVERSIELT: Maria Pietilä-Holmner, Marcus Hellner og Frida Hansdotter poserer i hamburgerklær for McDonald's Sverige. Det provoserer frittalende svensk ishockeyekspert. Foto med tillatelse fra McDonald's Sverige, flickr.com. Vis mer

(Dagbladet): At McDonalds får sponse det svenske skiforbundet skjønte kollegene i Norge ingenting av da avtalen ble offentliggjort i høst

Blant annet stiller Marcus Hellner og alpinistene Maria Pietilä-Holmner og Frida Hansdotter opp i en reklame for gigantkjeden i en onepiece-dress dekket av hamburgere.

- Det spiller ingen rolle at folk sier de har bra mat. Det er en hurtigmatkjede.

- Jeg håper at skiforbundet har fått ekstremt mye penger for avtalen når de har solgt en så stor del av sitt verdigrunnlag, sier den svenske ishockeyeksperten Niklas Wikegård i sin videoblogg hos TV4

Landslagsløperne fnyser av kritikken.

- Det er et kult samarbeid. De har reklamene, og det er jo skitkult at vi står der i hamburgerklær og kan provosere noen, sier Frida Hansdotter til Aftonbladet.

Hansdotter leder slalåmcupen og er én av de største favorittene foran lørdagens VM i slalåm.

Hun får støtte av det svenske alpinlandslagets sjef i samme avis.

- Alle samarbeidspartnere har ting som kanskje ikke er 100 prosent. Jeg synes det er litt trangsynt at man stirrer seg blind på det her, sier Bylin.

På konkurransedressene nøyer både det svenske langrenns- og alpinlandslaget seg med en rød og gul McDonalds-logo på låret.

Den skal i aksjon igjen tirsdag der Sverige skal kjempe om medalje i lagkonkurransen i Beaver Creek. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media