Svenske stoppet seiersrekka til Nadal

Sensasjon i French Open.

FØRSTE TAP: Rafael Nadal tapte i dag for første gang på Roland Garros-grusen i Paris. Foto: EPA
FØRSTE TAP: Rafael Nadal tapte i dag for første gang på Roland Garros-grusen i Paris. Foto: EPAVis mer

|||(Dagbladet.no) Svenske Robin Söderling var ikke levnet rare sjansen mot Rafael Nadal i ettermiddagens åttendelsfinale i French Open.

Han hadde aldri tidligere klart å spille seg til en Grand Slam-kvartfinale og møtte en Nadal jaktet sin femte French Open-tittel på rad.

På Roland Garros-grusen var derimot svensken best.

Første settap siden 2007
Söderling - som er ranket som verdens 25. beste tennisspiller - klarte dermed å stoppe seiersrekka til Nadal. Spanjolen passerte mandag Björn Borg da han vant sin 29. French Open-seier på rad. Han vant to kamper til, før rekka ble brutt mot Söderling.

Svensken vant 3-1 i sett og sørget for Nadals første tap på Roland Garros-grusen. Nadal hadde ikke engang tapt et sett i French Open siden finalen mot Roger Federer i 2007.

- Nadal er tidenes beste grusspiller, han kan ikke ha det godt nå, sier Söderling ifølge Associated Press.

Söderling vant første sett så klart som 6-2. I det andre settet kunne Nadal servet hjem en settseier da han ledet 5-4, men Söderling slo tilbake og brøt Nadals serve til 5-5. Nadal hadde i neste game breakball, men nok en gang kom Söderling tilbake og gikk opp til 6-5 før spanjolen svarte med å holde serven og ordne tiebreak.

- Stolt av meg selv
Der overbeviste Nadal ved å vinne seks strake baller, svensken pyntet på resultatet til 6-2 før Nadal fikset settseieren.

Söderling vant deretter det tredje settet 6-4 og i det fjerde gikk det til nok et tiebreak. Söderling gikk opp i en 6-1-ledelse og han beholdt roen og vant det avgjørende settet 7-2. Svensken møter nå enten russeren Nikolaj Davydenko eller spanske Fernando Verdasco i kvartfinalen.

- Jeg kunne knapt tro det da jeg vant det siste poenget. Jeg er så stolt over meg selv. Dette er den største seieren i min karriere, sier svensken ifølge NTB.

Nadal er dermed den andre tittelforsvareren som forsvinner ut av årets turnering. Serbiske Ana Ivanovic tapte tidligere i dag for hviterussiske Victoria Azarenka.

SENSASJONELL SEIER: Robin Söderling sørget for en tennisbombe da han slo ut verdenseneren. Foto: AFP
SENSASJONELL SEIER: Robin Söderling sørget for en tennisbombe da han slo ut verdenseneren. Foto: AFP Vis mer