Svømming:

Svenske svømmestjerner straffes for OL-oppførsel: - Det var flere enn én hendelse

Jennie Johansson og Michelle Coleman.

STRAFFES: De svenske svømmestjernene Jennie Johansson og Michelle Coleman er utestengt fra landslaget. Fredag ble det kjent at de på grunn av dårlig oppførsel ble nektet å delta i OL-avslutningsseremonien.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Jessica Gow / TT&nbsp;</span>
STRAFFES: De svenske svømmestjernene Jennie Johansson og Michelle Coleman er utestengt fra landslaget. Fredag ble det kjent at de på grunn av dårlig oppførsel ble nektet å delta i OL-avslutningsseremonien.  Foto: Jessica Gow / TT Vis mer

De svenske svømmestjernene Jennie Johansson og Michelle Coleman er utestengt fra landslaget. Fredag ble det kjent at de på grunn av dårlig oppførsel ble nektet å delta i OL-avslutningsseremonien.

– Det var flere hendelser som gjorde at jeg som hovedleder i OL valgte å informere dem om at de ikke fikk delta i avslutningsseremonien i Rio, sa Sveriges idrettspresident Peter Reinebo til TT.

– Jeg vil ikke si hva som skjedde, men det var flere enn én hendelse, og det handlet om forutsetningene for å få bli i OL-byen etter sine øvelser, hvordan det skulle forberedes og hvordan man skulle oppføre seg. De levde ikke opp til avtalen, og da ville jeg ikke ha dem med på avslutningen.

Sveriges svømmeforbund har ikke villet si hvorfor de to profilerte svømmerne er satt utenfor landslaget. Selv etter Reinebos bekreftelse fredag nektet forbundet å kommentere saken.

Etter stor pågang fra journalister under et stevne i Stockholm valgte forbundet å innkalle til et pressemøte lørdag.

– Av respekt for jentene har vi valgt ikke å gå ut med bakgrunnen offentlig, men vi kommer til å snakke om det lørdag, sa sportssjef Henrik Forsberg.

Hendelsene i OL skal imidlertid ikke være eneste grunn til landslagsutelukkelsen.

(NTB)