Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvinnelandslaget i fotball:

Svenske tar over kvinnelandslaget

Martin Sjögren (39).

TAR OVER LANDSLAGET: Martin Sjögren (nummer to fra venstre) tar over det norske kvinnelandslaget. Foto: Endre Lübeck / Dagbladet
TAR OVER LANDSLAGET: Martin Sjögren (nummer to fra venstre) tar over det norske kvinnelandslaget. Foto: Endre Lübeck / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag presenteres det norske kvinnelandslaget i fotball sin nye trener på Ullevaal Stadion i Oslo.

NFF har nå kommet i mål med å finne Roger Finjords erstatter som hovedtrener, og har falt på svenske Martin Sjögren (39).

Sjögren er hentet fra Linköping i Sverige, der han i år tok gull. Han har jobbet i barnefotballen i 13 år, og har blant annet vært i Rosengård der Zlatan Ibrahimovic kommer fra. Han har trent Östers IF (2004-2005), Malmö (2006-2011) og Linköping (2012-2016) på kvinnesiden.

- Det kjennes utrolig bra å ha fått denne muligheten til å ta over et spennende landslag. Jeg ser stort potensial i dette laget. Akkurat nå vil jeg egentlig bare sette i gang med arbeidet, sier Sjögren.

TOK GULL: Martin Sjögren tok gull med Linköpings damer i år. Foto: Stefan Jerrevång / TT / NTB Scanpix
TOK GULL: Martin Sjögren tok gull med Linköpings damer i år. Foto: Stefan Jerrevång / TT / NTB Scanpix Vis mer

- Skal jobbe hardt

Sjögren sier han gleder seg til å ta over Norge, som om ikke lenge skal spille EM.

- Det er ganske kort tid til mesterskapet. Men vi skal jobbe hardt, sier Sjögren.

Også NFF gleder seg.

- Vi ser fram til å arbeide med Martin, sier NFF-president Terje Svendsen.

NFF har vært gjennom en lang prosess, der blant annet Monica Knudsen har vært aktuell som kandidat. Til slutt endte altså de opp med Sjögren.

- Det har væt mange gode kandidater. Vi står igjen med den sterkeste og er veldig glad for det, sier Nils Johan Semb på pressekonferansen.

Finjord uten støtte fra spillerne

Finjord tok over ansvaret da Even Pellerud trakk seg i august 2015. Han var assistenttrener fra 2012-2015, og gikk i høst tilbake som leder i Finnmark Fotballkrets da han var ferdig på kvinnelandslaget.

Han trakk seg i september, blant annet etter å ikke ha hatt full støtte fra spillergruppa. Dette innrømmet han da han trakk seg.

- Jeg er glad for at laget er klar for et nytt EM-sluttspill som gruppevinner. Samtidig må jeg erkjenne at vi ikke har hatt en så god prestasjonsutvikling som ønskelig, og jeg har etter hvert heller ikke hatt den nødvendige tillit fra deler av spillergruppa.

- Voksen beslutning

Dagbladets fotballekspert Morten Pedersen hyllet Finjord for avgjørelsen:

- En klok, riktig og voksen beslutning av en landslagstrener med store ambisjoner, men som ikke har fått det til. Det er et eksempel til etterfølgelse, og noe andre bør ta inn over seg. At det skulle komme så fort kunne du nesten se på ham. Han hadde bestemt seg. Det skyldes at han har mistet tilliten i spillegruppa. Jeg har stor respekt for folk som ikke klamrer seg til jobber de ikke lykkes i, sa Pedersen i september.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!