Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dennis Widgren må bytte statsborgerskap for å spille for Norge

Svenske var aktuell for det norske landslaget: - Ikke aktuelt lenger

Östersunds Dennis Widgren kunne spilt for det norske landslaget. De planene er lagt på is.

SIER NEI: Dennis Widgren er ikke interessert i å si fra seg sitt svenske statsborgerskap. Foto: Toyin Oshodi/ProSports/REX/Shutterstock
SIER NEI: Dennis Widgren er ikke interessert i å si fra seg sitt svenske statsborgerskap. Foto: Toyin Oshodi/ProSports/REX/Shutterstock Vis mer

(Dagbladet): - Foreløpig er dette ikke lenger aktuelt, sier assistenttrener for det norske landslaget, Per Joar Hansen til Nettavisen.

Det var SVT som først meldte at Östersunds Dennis Widgren var tatt ut i den norske landslagstroppen som møter Australia og Albania i treningskamper senere denne måneden.

​Widgren har norsk far, men svensk statsborgerskap. Skal han spille for Norge, må han si fra seg det. Det er han ikke interessert i, forklarer Hansen.

- Om han skulle spilt for oss nå, hadde han vært nødt til å bytte til norsk statsborgerskap, og det kommer jo ikke til å skje. Han er selvsagt ikke interessert i det, siden han er født og oppvokst i Sverige. Derfor må vi avvente litt, sier Hansen.

Den 23 år gamle venstrebacken har vært fast inventar for Östersund-laget som ble nummer fem i Allsvenskan forrige sesong og imponerte stort da de tok seg videre fra gruppespillet i Europa League.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling