SIER NEI: Dennis Widgren er ikke interessert i å si fra seg sitt svenske statsborgerskap. Foto: Toyin Oshodi/ProSports/REX/Shutterstock
SIER NEI: Dennis Widgren er ikke interessert i å si fra seg sitt svenske statsborgerskap. Foto: Toyin Oshodi/ProSports/REX/ShutterstockVis mer

Dennis Widgren må bytte statsborgerskap for å spille for Norge

Svenske var aktuell for det norske landslaget: - Ikke aktuelt lenger

Östersunds Dennis Widgren kunne spilt for det norske landslaget. De planene er lagt på is.

(Dagbladet): - Foreløpig er dette ikke lenger aktuelt, sier assistenttrener for det norske landslaget, Per Joar Hansen til Nettavisen.

Det var SVT som først meldte at Östersunds Dennis Widgren var tatt ut i den norske landslagstroppen som møter Australia og Albania i treningskamper senere denne måneden.

​Widgren har norsk far, men svensk statsborgerskap. Skal han spille for Norge, må han si fra seg det. Det er han ikke interessert i, forklarer Hansen.

- Om han skulle spilt for oss nå, hadde han vært nødt til å bytte til norsk statsborgerskap, og det kommer jo ikke til å skje. Han er selvsagt ikke interessert i det, siden han er født og oppvokst i Sverige. Derfor må vi avvente litt, sier Hansen.

Den 23 år gamle venstrebacken har vært fast inventar for Östersund-laget som ble nummer fem i Allsvenskan forrige sesong og imponerte stort da de tok seg videre fra gruppespillet i Europa League.