«Svenskekrangel» var NRK-stunt

- Nå har jeg helt vondt i magen.

FALUN (Dagbladet): Dagbladet og flere aviser meldte tidligere i dag at det ble bråk mellom NRKs reporter Nicolay Ramm og den svenske sprinteren Robin Bryntesson.

Det hele skjedde da Ramm forsøkte seg på en slags humoristisk konfrontasjon med den svenske sprinteren i VM-byen Falun i formiddag.

Det som først så ut som en slåsskamp - hvor begge dytter hverandre - viste seg å være et eksperiment for å se hvordan reaksjonen ble.  Dagbladet og flere andre aviser ble lurt.

Det hele var iscenesatt av Nicolay Ramm og Robin Bryntesson som et ledd i et program de to skal lage sammen for statskanalen.

Nesten to timer etter «hendelsen» sier Ramm overfor Dagbladet at det ikke var noen annen ide bak opptrinnet enn å se hvor langt de kunne trekke det.

- Nå har jeg helt vondt i magen, vi hadde liksom regnet med at noen kanskje skulle snu seg og spørre om hva vi drev med, sier Ramm til Dagbladet. Da hadde han allerede forklart hva som skjedde (tulleversjonen) til pressen.

- Vi kan godt diskutere om det er over streken å tulle sånn med dette, legger han til.

Et stunt Janne Fredriksen, redaksjonssjef NRK sport, bekrefter til Dagbladet at det bare var tull:

- Det er ikke så alvorlig som det virker som. Det vil komme en video i løpet av dagen som bekrefter det. Nicolay har en litt spesiell rolle i NRK. Han lager reportasjer med et annet innhold vi er vant til. Ofte med fokus på humor. Uten å si for mye, så er humor en del av hans rolle i Falun, sier Fredriksen.

 VENNER:  De to kom inn i pressesonen og avslørte bløffen etter en stund. Foto: Pål Marius Tingve
VENNER: De to kom inn i pressesonen og avslørte bløffen etter en stund. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer