Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensken anklager dagens tour-vinner for juks: - Det var fryktelig

Så skøytespor overalt.

SKØYTET: Svenske Martin Johansson gikk sammen med dagens etappevinner Alexej Poltoranin på deler av dagens etappe. Han mener at kasakhstaneren ved flere anledninger skøytet og dermed tjente verdifulle sekunder. Foto: AFP PHOTO / VINCENZO PINTO / NTB SCANPIX
SKØYTET: Svenske Martin Johansson gikk sammen med dagens etappevinner Alexej Poltoranin på deler av dagens etappe. Han mener at kasakhstaneren ved flere anledninger skøytet og dermed tjente verdifulle sekunder. Foto: AFP PHOTO / VINCENZO PINTO / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Dagens 10 kilometer intervallstart i Toblach gikk i klassisk stil for herrene. I alle fall for nesten alle om vi skal tro våre naboer i øst.

For ifølge Martin Johansson, som til slutt endte på en 45.-plass i dag, var det flere løpere som ikke nødvendigvis holdt seg innenfor reglementet. Blant dem dagens etappevinner Alexej Poltoranin.

- Jeg kjørte med ham under deler av løpet, og det var fryktelig. Det her ødelegger jo sporten. Fortsetter det på denne måten er det ikke noe poeng i å fortsette med å gå i klassisk, sier han til nettstedet sweski.com.

Marcus Hellner hadde heller ikke noen stor dag i dag. Han endte på en 27.-plass og er dermed enda lenger bak teten i sammendraget enn han var før dagens etappe.

Han kan også fortelle at han så spor av juks langs.

- Jeg så jo hvordan folk hadde kjørt. Det var skøytespor hele veien rundt løypa, sier Hellner.

Poltaranin var én av flere som valgte å gå uten festesmurning i Toblach i dag, og ble dermed den første i historien til å vinne et verdenscuprenn i klassisk på skøyteski uten smurning. Det samme gjorde svenske Daniel Richardsson som etter Calle Halfvarsson (4.-plass) ble beste svenske som nummer seks.

Han tror ikke han tjente nevneverdig på skivalget.

- Jeg lurte vel på det da jeg kom ned hit og så løypa, men jeg tror ikke jeg tjente noe. For meg var det omtrent det samme med eller uten smurning. Kanskje jeg til og med hadde vært litt raskere om jeg hadde valgt det motsatte, sier han.

I morgen fortsetter touren med den lengste etappen for gutta. Da skal 25 kilometer tilbakelegges i skogene utenfor Toblach.

«FRYKTELIG»: - Jeg kjørte med ham under deler av løpet, og det var fryktelig. Det her ødelegger jo sporten. Fortsetter det på denne måten er det ikke noe poeng i å fortsette med å gå i klassisk, sier Martin Johanssen om dagens vinner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
«FRYKTELIG»: - Jeg kjørte med ham under deler av løpet, og det var fryktelig. Det her ødelegger jo sporten. Fortsetter det på denne måten er det ikke noe poeng i å fortsette med å gå i klassisk, sier Martin Johanssen om dagens vinner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer