Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensken ga opp målet om OL-medalje etter dødsulykke i sommer

Sundby: - Det er bare helt sykt imponerende.

GOD SVENSK DAG: Fra venstre: Johan Olsson (sølv), Dario Cologna (gull) og Daniel Richardsson (bronse) tok medaljene på 15 kilometer klassisk. Foto: EPA/ARMANDO BABANI/NTB Scanpix
GOD SVENSK DAG: Fra venstre: Johan Olsson (sølv), Dario Cologna (gull) og Daniel Richardsson (bronse) tok medaljene på 15 kilometer klassisk. Foto: EPA/ARMANDO BABANI/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De norske langrennsløperne sviktet på dagens 15-kilometer klassisk da Dario Cologna tok et overlegent OL-gull. Chris Jespersen ble beste nordmann på en 6.-plass.

Våre svenske naboer hadde mer å juble for, og en av forhåndsfavorittene innfridde. Johan Olsson tok sølvet og da Daniel Richardsson gikk inn til en overraskende bronse, var den svenske dagen nærmest komplett.

For få i Sotsji har hatt en mer dramatisk oppladning til OL enn nevnte Richardsson, som var involvert i en dødsulykke i sommer.

Meid ned av bobil Daniel Richardsson hjalp en venn og noen familiemedlemmer som hadde punktert rett utenfor Richardssons hjemsted Iggesund da han ble meid ned av en bobil juli i fjor.

En 25 år gammel venn av Richardsonn ble også kjørt ned av bobilen, og vennen omkom på stedet. Richardsson slapp fra uhellet med en smell i kneet og blødninger i låret.

Han fortalte at OL var det store målet før dødsulykken skjedde, og at han håpet å kjempe om medalje der. Men etter ulykken hadde han ingen mål om å få noen resultater i mesterskapet.

I dag ble det bronse.

Tøff reise - Det er uvirkelig, sier Richardsson til Expressen.

- Det har vært en tøff reise. Jeg har fått sterk støtte av familien, ledere og det har betydd mye, sier han til den svenske avisa.

Avisa skriver at han med minst mulig margin unngikk å bli tvunget til å legge skiene på hylla.

- I begynnelsen kunne jeg ikke sove, jeg beskyldte meg selv for det som skjedde. På et tidspunkt var jeg ikke takknemlig for å være i live, jeg kjente meg skyldig for det som skjedde. Nå er jeg takknemlig for å være i live. Det har hjulpet meg til å finne styrke fopr å kjempe videre, sier Richardsson til Expressen.

Jonas Olsson mente at bronsen til sin lagkamerat var større enn hans egen sølvmedalje, og Martin Johnsrud Sundby brukte store ord om Richardsson etter løpet.

- Det er bare helt sykt imponerende, sier Sundby til Expressen.

Richardsson var to fattige tideler foran finske Livo Niskanen i mål. Ved 12,5 kilometer var han elleve sekunder bak finnen, men en forrykende avslutning sørget for bronsemedalje til svensken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!