Ski-VM i Oberstdorf - Oskar Svensson, Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen:

Svensken latterliggjøres etter fiaskogrep

Johannes Høsflot Klæbo (24) og Emil Iversen (29) fikk sjokk av Oskar Svenssons (25) skigrep i sprintfinalen i Oberstdorf. Grepet som ødela finalen hans var planlagt i lang tid, avslører svensken til Dagbladet.

Svensson valgte å gå på blanke ski i sprintfinalen, noe han ikke hadde gjort tidligere i finalen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Svensson valgte å gå på blanke ski i sprintfinalen, noe han ikke hadde gjort tidligere i finalen.

Med det valget satt han seg selv sjakkmatt. Han var sjanseløs i oppoverbakkene hvor han måtte stake, og var aldri i nærheten av å henge med.

- Fikk sjokk

- Jeg fikk sjokk da jeg så ham komme på blanke ski. Det overrasket meg etter at han gikk fort i semifinalen. Jeg tror det er vanskelig på dette føret og i denne løypa, jeg ville ikke gjort det, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet om skivalget.

- Det virker som han ikke ville ha medalje. Han var pigg i kvart- og semifinale, og lekte seg jo med meg. Sett i ettertid var det ikke noe sjakktrekk, sier Emil Iversen om svenskens skivalg.

I mål var han 20 sekunder bak Johannes Høsflot Klæbo som vant foran Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl.

Nøye planlagt

Selv forklarer han til Dagbladet at han hadde planlagt det hele i ett år.

- Jeg trodde det var én god idé, og følte meg trygg, men det ble ikke bra. Tanken var at vi måtte finne på noe for å kunne utfordre om seieren, sukker Svensson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer