Ski-VM i Oberstdorf - Oskar Svensson, Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen:

Svensken latterliggjøres etter fiaskogrep

Johannes Høsflot Klæbo (24) og Emil Iversen (29) fikk sjokk av Oskar Svenssons (25) skigrep i sprintfinalen i Oberstdorf. Grepet som ødela finalen hans var planlagt i lang tid, avslører svensken til Dagbladet.

Svensson valgte å gå på blanke ski i sprintfinalen, noe han ikke hadde gjort tidligere i finalen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Svensson valgte å gå på blanke ski i sprintfinalen, noe han ikke hadde gjort tidligere i finalen.

Med det valget satt han seg selv sjakkmatt. Han var sjanseløs i oppoverbakkene hvor han måtte stake, og var aldri i nærheten av å henge med.

LANGT BAK: Oskar Svensson tok en råsjanse i finalen, men var langt bak da VM-sprinten skulle avgjøres. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LANGT BAK: Oskar Svensson tok en råsjanse i finalen, men var langt bak da VM-sprinten skulle avgjøres. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Fikk sjokk

- Jeg fikk sjokk da jeg så ham komme på blanke ski. Det overrasket meg etter at han gikk fort i semifinalen. Jeg tror det er vanskelig på dette føret og i denne løypa, jeg ville ikke gjort det, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet om skivalget.

- Det virker som han ikke ville ha medalje. Han var pigg i kvart- og semifinale, og lekte seg jo med meg. Sett i ettertid var det ikke noe sjakktrekk, sier Emil Iversen om svenskens skivalg.

I mål var han 20 sekunder bak Johannes Høsflot Klæbo som vant foran Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl.

BLANKE SKI: Oskar Svensson og Johannes Høsflot Klæbo etter finaleheatet. Foto: Bkørn Langsem.
BLANKE SKI: Oskar Svensson og Johannes Høsflot Klæbo etter finaleheatet. Foto: Bkørn Langsem. Vis mer

Nøye planlagt

Selv forklarer han til Dagbladet at han hadde planlagt det hele i ett år.

- Jeg trodde det var én god idé, og følte meg trygg, men det ble ikke bra. Tanken var at vi måtte finne på noe for å kunne utfordre om seieren, sukker Svensson.

- Hva tenker du om Iversens uttalelser?

- Jeg slakter også meg selv, det er lett i etterkant. Vi diskuterte fram og tilbake, men tok valget, og det ble feil, erkjenner han.

SJOKK-EXIT: Storfavoritten Linn Svahn røk overraskende ut av sprinten i ski-VM. Video: NRK Vis mer

Spekulerte i svensk smørebom

Det var knyttet stor spenning til smørevalg i Oberstdorf grunnet det varme været. I innledende heat slet spesielt de svenske jentene.

- Det er et stort spørsmål om det er gullnivå på skiene til de svenske. De har godt feste, men jeg setter spørsmålstegn til gliden, kommenterte Torgeir Bjørn på NRK etter jentenes kvartfinale.

Svahn-fiasko

For storfavoritt Linn Svahn ble det en skuffende dag da hun røk i semifinalen. Men lagvenninnen Jonna Sundling tok gullet foran Maiken Caspersen Falla.

På herresiden var Svensson eneste som tok seg videre til semifinale. Han sikret finaleavansementet med 4. plass i semifinalen, men tiden var god nok, rett foran Emil Iversen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer