- Svensken løp som en dass bak der

Lundanes var forbannet da VM-gullet i stafettorientering glapp.

FORBANNET : Skuffet og sint kastet Olav Lundanes kartet og sparket hull i lufta etter å ha tapt spurten om VM-gullet mot Tsjekkia.Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix
FORBANNET : Skuffet og sint kastet Olav Lundanes kartet og sparket hull i lufta etter å ha tapt spurten om VM-gullet mot Tsjekkia.Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAUSANNE:  (Dagbladet): Torsdagens langdistanseverdensmester lå i posisjon til å sikre seg og Norges andre gull, men på de siste meterne ble tsjekkiske Jan Prochazka for sterk. 

At Sveriges Anders Holmberg var distansert med fem sekunder, var ikke rare trøsten. Der og da var sølv et nederlag.

Tre år - tre sølv Skuffet og sint kastet Olav Lundanes kartet og sparket hull i den sveitsiske lufta med sine knottsko størrelse 48.- Akkurat da var det bittert å tape gullet for tredje gang på rad, forklarte 24-åringen og minnet om sølvmedlajene i Trondheim 2010 og Frankrike 2011.

VM-debutant Magne Dæhli og Carl Waaler Kaas ga Olav Lundanes gullopplegg da han ble sendt til skogs ved Lausanne snaue 40 sekunder bak Sverige og Finland med hjemmefavoritten Sveits noen sekunder bak.

Forsøkte rykk Sunnmøringen gjorde som vanlig et stødig og godt løp og hentet gradvis inn lagene foran. Dermed var det duket for en spennende avslutning.- Jeg forsøkte å sette inn et støt før tredje siste post.  Svenske Anders Holmberg løp som en dass der bak og hadde ikke fortjent noen medalje, men Tsjekkia fulgte med, sier Lundanes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer