Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Svensken løp som en dass bak der

Lundanes var forbannet da VM-gullet i stafettorientering glapp.

FORBANNET : Skuffet og sint kastet Olav Lundanes kartet og sparket hull i lufta etter å ha tapt spurten om VM-gullet mot Tsjekkia.Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix
FORBANNET : Skuffet og sint kastet Olav Lundanes kartet og sparket hull i lufta etter å ha tapt spurten om VM-gullet mot Tsjekkia.Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix Vis mer

LAUSANNE:  (Dagbladet): Torsdagens langdistanseverdensmester lå i posisjon til å sikre seg og Norges andre gull, men på de siste meterne ble tsjekkiske Jan Prochazka for sterk. 

At Sveriges Anders Holmberg var distansert med fem sekunder, var ikke rare trøsten. Der og da var sølv et nederlag.

Tre år - tre sølv Skuffet og sint kastet Olav Lundanes kartet og sparket hull i den sveitsiske lufta med sine knottsko størrelse 48.

- Akkurat da var det bittert å tape gullet for tredje gang på rad, forklarte 24-åringen og minnet om sølvmedlajene i Trondheim 2010 og Frankrike 2011.

VM-debutant Magne Dæhli og Carl Waaler Kaas ga Olav Lundanes gullopplegg da han ble sendt til skogs ved Lausanne snaue 40
sekunder bak Sverige og Finland med hjemmefavoritten Sveits noen sekunder bak.

Forsøkte rykk Sunnmøringen gjorde som vanlig et stødig og godt løp og hentet gradvis inn lagene foran. Dermed var det duket for en spennende avslutning.

- Jeg forsøkte å sette inn et støt før tredje siste post.  Svenske Anders Holmberg løp som en dass der bak og hadde ikke fortjent noen medalje, men Tsjekkia fulgte med, sier Lundanes.

- Et par sekunders nøling før nest siste var nok til at gullet glapp.  Jeg prøvde en litt annen trasee mot siste, men det holdt ikke.

Ikke 110 prosent Etterpå  innrømmet han at fem VM-løp på ei uka har tatt på kreftene.

- Jeg var ikke 110 prosent i dag og manglet det lille ekstra som var der under langdistansen.

Like fullt pakker han ned sine to VM-medaljer og reiser direkte til verdens største orienteringskonkurranse, 5-dagers i svenske Halmstad som starter allerede i morgen.

- Jeg vet det kommer til å bli hardt, men har som mål å vinne sammenlagt. Forhåpentligvis klarer jeg å hente meg inn utover uka.

Hausken sikret bronse I dameklassen der Sveits sikret hjemmegull og o-dronningen Simone Niggli tok sitt 20. VM-gull, fikk Norge en opptur med en sterk bronse. Silje Ekroll Jahren og Mari Fasting ga veteranen Anne Margrethe Hausken Nordberg skuddhold på medalje foran siste etappe.

- Denne medaljen betyr uendelig mye for hele laget. I dag løp jeg for Silje, Mari og trener Frode Balchen, sa hun og viste fram dagens motiverende stikkord — skrevet i håndbaken slik hun pleier.

Der sto det tre navn.

Fornøyd sjef Med sølv om bronse ble VM-avslutningen er opptur for det norske laget.  Norge har ikke vært så nær et herregull siden 2005. For landslagssjef Petter Thoresen er det gode fakta å ta med videre fra sveitsiske Lausanne.

- Vi kjemper om gullet i et terreng vi tidligere ikke har behersket og Olav gjør et ærlig forsøk som kunne holdt til gull.

- I tillegg viser Anne Margrethe at hun har råheten som skal til. Vi skulle nok gjerne hatt en eller to medaljer til, men blir stående som tredje beste nasjon. Greit nok, sier landslagssjefen.

MEDALJE I BEGGE KLASSER: Carl Waaler Kaas, Olav Lundanes og Magne Daehli tok sølv i orienterings-VM lørdag. Silje Ekroll Jahen, Anne Margrethe Hausken og Mari Fasting tok bronsen i damestafetten. 
Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix
MEDALJE I BEGGE KLASSER: Carl Waaler Kaas, Olav Lundanes og Magne Daehli tok sølv i orienterings-VM lørdag. Silje Ekroll Jahen, Anne Margrethe Hausken og Mari Fasting tok bronsen i damestafetten. Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media