Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensken lovet hevn. Men Northug viste ingen nåde

Halfvarsson måtte bite i det sure eplet.

 BEST IGJEN:  Petter Northug. Foto: NTB Scanpix
BEST IGJEN: Petter Northug. Foto: NTB Scanpix Vis mer

• Følg sprinten fra 13:30 i Dagbladets langrennsstudio.

(Dagbladet): Rivaliseringen mellom Petter Northug og Calle Halfvarsson har nådd gamle høyder under Tour de Ski.

Først sendte Northug et stikk retning den svenske rivalen, før Halfvarsson lovet hevn. 

- Jeg lover å finne på noe i alle fall, men jeg har ikke bestemt meg helt for hva det blir ennå, sier Halfvarsson til svenske Expressen.

Overlegen Den første muligheten fikk han på dagens prolog.

Men igjen var Northug et lite hakk bedre.

De starter rett etter hverandre, men i mål var det Northug som hadde den beste tida. Han var 2.29 sekunder foran Halfvarsson. Imellom kom østerrikske Bernhard Tritscher.

-  Det er tøft å gå i høyden, og man får ingen god følelse. Jeg så av damene at 2. runden var avgjørende. Så jeg hadde is i magen og satset på avslutningen, sier Northug til NRK.no.

Dermed tok Northug nok et stikk i rivaliseringen. Når sant skal sies er det seinere i dag alt skal avgjøres - prologen blir fort glemt om svensken finner på å slå Northug i en spurt i noen av delfinalene.

Men den tid, den sorg. Akkurat nå er det bursdagsbarnet Petter som er kongen på haugen.

Martin Johnsrud Sundby gikk også en meget god prolog.  Verdenscuplederen plasserte seg på en fjerdeplass - og er trygt videre. For Sundby er det viktig at han får så mange bonussekunder som over hodet mulig i dagens sprint.

Ute Alle de norske jentene tok seg til kvartfinalen. Så bra gikk det ikke for de norske herrene. Både Chris André Jespersen, Simen Sveen og Eldar Rønning røyk ut av prologen.

Nevnte Northug og Sundby og Niklas Dyrhaug er klar for kvartfinale.