Ishockey

Svensken sex-trakasseres på TikTok

NHL-stjerna Alexander Wenneberg har fått masse oppmerksomhet på TikTok for utseendet sitt. Nå mener kona og ham selv at det har gått for langt.

KJEKKAS: Svenske Alexander Wennberg omtales som en skjønnhet blant fansen. Foto: Mark Blinch / Reuters
KJEKKAS: Svenske Alexander Wennberg omtales som en skjønnhet blant fansen. Foto: Mark Blinch / Reuters Vis mer
Publisert

Den svenske ishockeyspilleren Alexander Wennberg har spilt i verdens beste hockeyliga siden 2014. Nå skaper han overskrifter – men av helt andre grunner enn det sportslige.

På TikTok får Seattle Kraken-spilleren oppmerksomhet for utseendet sitt, noe både han og familien først lo av.

- Jeg brydde meg ikke. Jeg mener også at han er den vakreste personen, og nå har verden innsett det samme, skrev kona Felicia Weeren Wennberg i en Instagram-story forrige uke.

Men etter hvert tok det helt av da kommentarene og videoene ble grovere og grovere. De gikk fra beundring til seksuell trakassering, både i direktemeldinger til hockeyspilleren og i videoer og kommentarfelt.

- De har gått over streken, skrev kona Felicia Weeren Wennberg på Instagram, før hun fortsatte:

STØTTES OG TRAKASSERES: Alexander Wennberg og kona har fått mange meldinger og kommentarer på Instagram nylig. Både hetsende og støttende. Foto: Skjermdump Instagram
STØTTES OG TRAKASSERES: Alexander Wennberg og kona har fått mange meldinger og kommentarer på Instagram nylig. Både hetsende og støttende. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

- Jeg har hatt problemer med å takle dette. Jeg er helt for å framheve kvinner og deres seksualitet, samtidig har det vært videoer som har krysset grensen mellom å beundre utseendet hans til å være seksuell trakassering.

Videre mener hun at det aldri ville blitt akseptert om menn behandlet en kvinne slik Alexander nå blir behandlet på sosiale medier.

Det var svenske Expressen som omtalte saken først.

Støttes av ektemannen

Søndag la Wennberg ut en ny Instagram-historie der hun beklaget seg for å ha trukket fram én spesifikk TikTok-bruker i forbindelse med sitt forrige innlegg.

Kona skrev at alt hun ønsket var å legge til et eksempel som hun og mannen hadde fått nok av. Paret vil at folk skal snakke om situasjonen i private settinger, og ikke framfor hele verden.

I forbindelse med det tok også Alexander Wennberg til orde, og støttet kona.

- Som utdannet medieperson har jeg bitt meg i tunga i stedet for å si fra, men det har gått for langt når det har begynt å dukke opp stygge kommentarer på min kones Instagram, under bilder av barnet vårt, skrev NHL-stjerna.

SVENSK STJERNESPILLER: Alexander Wennberg spiller i NHL og for det svenske landslaget. Her fra en kamp mot Norge i 2016. Foto: Berit Roald / NTB
SVENSK STJERNESPILLER: Alexander Wennberg spiller i NHL og for det svenske landslaget. Her fra en kamp mot Norge i 2016. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

- Grunnen til at min kone sa ifra og ikke jeg, er rett og slett fordi hun er modigere enn meg. I tillegg er hun bedre på å ordlegge seg, fortsatte svensken.

Videre skrev NHL-spilleren at han har det greit med at folk tuller med ham. Likevel påpekte han at det går en grense og at det har gått for langt når familien har blitt såret.

- Det er nok trakassering mot forholdet vårt og oss som personer, avsluttet ishockeyspilleren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer