Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svensken trodde VM på hjemmebane var kjørt, så kom en uventet beskjed

- Jeg hadde pakket sekken og skulle reise hjem.

TIL VM:
Svenske Johan Edin trodde VM kom til å gå uten ham, men så kom det en gledelig beskjed.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TIL VM: Svenske Johan Edin trodde VM kom til å gå uten ham, men så kom det en gledelig beskjed. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Jeg var helt sikker på at det var kjørt.

Ordene tilhører svenske Johan Edin. I sverigemesterskapet røyk han ut i semifinalen på sprinten, og var sikker på at VM-plassen forsvant der og da.

- Det har vært en følelsesmessig berg og dalbane. Følelsen når man tror at alt er kjørt er vond. Jeg hadde pakket sekken og skulle reise hjem. Det var flaks at Rikard fikk tak i meg innen jeg gjorde det, sier Edin til svenske Expressen.

I sprintfinalen ble Jesper Modin og Carl Quicklund henholdsvis nummer tre og fire. Likevel ble begge vraket på VM-laget til fordel for Johan Edin.

- Jeg trodde det sto mellom meg og Carl Quicklund. Jeg tenkte kanskje at denne øvelsen var avgjørende, men det har kanskje kikket mer på hele sesongen, sier Edin.

Carl Quicklund ble i stedet svensk VM-reserve.

For Norge går Petter Northug, Tomas Northug, Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal sprinten i VM i Falun. Landslagsledelsen frykter ikke en ny uttakstabbe.