SØLVLANDET: Norge har seks gull, fem sølv og fire bronse hittil i VM. Sverige har like mange - hvis vi nøyer oss med å telle sølv. Faksimile: Expressen / Aftonbladet
SØLVLANDET: Norge har seks gull, fem sølv og fire bronse hittil i VM. Sverige har like mange - hvis vi nøyer oss med å telle sølv. Faksimile: Expressen / AftonbladetVis mer

Svenskene: - Vi er blitt et sølvland

Nabolandets VM-fangst: Null gull - fem sølv - null bronse.

(Dagbladet:) Norge har allerede avgjort medaljekampen i årets ski-VM. Dagens stafettgull var den sjette medaljen av edleste valør.

I tillegg kommer fem sølv og fire bronse, altså femten medaljer totalt.

Ser vi på den samlede fangsten, er Sverige nest best. De har kapret fem medaljer så langt i VM.

Alle er sølv.

«Titta... Vi är ett SILVERLAND!» skriver Expressen på sin nettforside etter at Charlotte Kalla gikk de svenske stafettjentene inn til et nytt sølv i dag.

Satser på OL i stedet
Åpner du saken, står det:

«Sverige samler på sølv - ny medalje på stafetten.»

- Vi er ett silverland (sølvland) i dette mesterskapet. Vi får bli et gulland til OL, sier Anna Haag til SVT, ifølge Expressen.

«Silverextra»
Fra før fikk Ida Ingemarsdotter sølv bak Marit Bjørgen på damenes sprint, begge de svenske sprintlagene endte på det nest øverste trinnet på pallen i sprintstafetten, mens Johan Olsson ble nummer to bak Petter Northug i går.

Også Aftonbladet slår opp sølvtendensen. Tidligere har den svenske tabloiden hatt diskusjoner gående om det er riktig å hylle andrerangerte utøvere. Men de har ikke akkurat noe valg. Det kryr av dem.

Under vignetten «Silverextra» fastslår Aftonbladet at dette var landets femte sølv i VM.

Og det ser faktisk ut til at svenskene er fornøyde. En spørreundersøkelse Aftonbladet har gående på sine nettsider, spør om leserne nå krever gull, eller om de synes at en VM-medalje er kult nok i seg selv.

Et klart flertall av dem som har svart så langt synes sølv er godt nok.