Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene advart mot fem doping-dømte løpere

Fikk liste av FIS før åpningsrennet.

(Dagbladet): Svenske Expressen skriver at rennledelsen i Bruskvallarna ble advart av FIS før svenskenes åpningshelg i langrenn.

I likhet med den norske åpninga er fast på Beitostølen, kjører svenskene sin åpning i Bruksvallarna.

Før helga skal ledelsen ha fått en liste over fem løpere de skulle stoppe hvis de skulle finne på å dukke opp for å ville delta i åpningsrennene - siden løpene er åpne for også internasjonale løpere - i likhet med Beitosprinten.

To utestengt Den svenske avisa melder at ingen av de fem løperne kom til start - og de alle skal være utestengt for doping. Expressen skriver også at det for øyeblikket bare er to løpere som er utestengt på internasjonalt nivå for øyeblikket: østerrikske Johannes Dürr og ukrainske Marina Lisogor.

- Vi kan dessverre ikke gi ut navnene. Men vi har fått en liste over personer som vi skal holde øye med, bekrefter rennleder i Bruksvallarna, Magnus Myhr, til Expressen.

Rennleder for Beitosprinten, Knut Aas, forteller til Dagbladet at de ikke fikk lignende informasjon fra FIS før rennene på Beitostølen.

- Vi på Beitostølen har ikke fått noen sånn informasjon. Og vi har aldri fått det før, sier Aas.

Kjente ikke igjen navnet Selv om ingen av de fem løperne dukket opp i helga, lot svenskene en løper som har vært utestengt for Epo delta - der hun kjempet mot Charlotte Kalla & Co.

- Jeg kjente ikke igjen navnet, innrømmet rennlederen over den svenske avisa, som legger til at de uansett ikke ville utestengt løperen så lenge hun er ferdig med utestengelsen.

Løperen det er snakk om er polske Kornelia Kubinska. Da hun ble tatt for doping under OL i 2010 het hun Kornelia Marek, og ble utestengt fra alle konkurranser i to år - og har i mellomtida giftet seg og endret etternavn.

Kubinska forteller at det ikke har vært vanskelig å komme tilbake etter utestengelsen.

- Nei, akkurat det å komme tilbake har vært enkelt. Det tøffe var den tida jeg var utestengt. Jeg bytta trener og det var mye som skjedde, forteller Kubinska til Expressen.

- Overveide du å slutte?

- Nei, jeg har hele tiden vært innstilt på at jeg skulle tilbake. Det var alt jeg tenkte på: «Jeg skal jobbe hardt og ta meg tilbake til landslaget». Det betydde alt for meg, sier den polske løperen videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling