Svenskene anklager Makaay for juks

Tok tissepause.

 • Sverige-debatten: Urettferdig at søta bror er utslått?

  (Dagbladet.no): Onsdag kveld er det Nederland, og ikke Sverige, som møter Portugal i EM-semifinalen.

  Nå viser det seg at en av oransjes helter aldri skulle ha scoret i straffesparkkonkurransen. Tyske Bild har bilder som viser at Roy Makaay forlot banen for et toalettbesøk før ekstraomgangene.

  Det fikk han aldri tillatelse til, og belønningen for en slik forseelse er gult kort. Fordi Bayern München-angriperen allerede var i dommer Lubos Michels bok burde han blitt utvist.

  Derfor skulle han aldri fått gå fram og score fra 11-meteren til 5-5 før Olof Mellbergs avgjørende miss.

  - Lubos Michel er en av Europas beste dommere. Men i denne matchen synes jeg han misser et par, tre klare brudd mot reglene, sier president Lars-Åke Lagrell i det svenske fotballforbundet til Aftonbladet.

  Han tenker ikke bare på Makaays tissepause, han synes dommeren tillot for mye kaos inne på banen før spillerne gikk fram for å avgjøre én mot én.

  Blant annet er svensken kritisk til Nederland-keeper Edwin van der Sars utpsyking av de gulblå. Sverige kommer uansett ikke til å klage til Uefa.

  - Jeg vil ikke skylde på feilene til dommeren for at vi tapte. Jeg vil ikke oppføre meg som en italiener, sier Lagrell.

STAKK FRA BANEN:</B> Svenske Aftonbladet har Bilds bilder av Roy Makaays snartur ut av kvartfinalen
IRRITERER SVENSKENE:</B> Edwin van der Saar skulle ikke fått herje med straffeskytterne, mener det svenske fotballforbundet. Her gratuleres han av Makaay.