Svenskene anklager Norge for juks: - Det er urimelig og urettferdig

Mener samarbeidet med Storbritannia burde være ulovlig.

SUVERENE: Svenskene er ikke veldig glad i å se Norge dominere. Nå er de lei av at nordmennene går rundt regelverket.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SUVERENE: Svenskene er ikke veldig glad i å se Norge dominere. Nå er de lei av at nordmennene går rundt regelverket. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge har de siste årene dominert langrenn bare mer og mer. I dag fortsatte det med Therese Johaugs utklassingsseier og tredobbelt norsk i herreklassen.

Mange mener det er skadelig for idretten, all den tid interessen i andre land forsvinner i mangelen på resultater.

Derfor har FIS innført flere nye regler i et forsøk på å tone ned den norske dominansen, som Dagbladet har omtalt tidligere. Et av tiltakene er å sette begrensninger for hvor mange skitestere man kan ha ute i løypa i forkant av en konkurranse.

For at Norge kan bruke sitt store støtteapparat og fortsette den massive skitestingen som tidligere, har Norge svart med å inngå et samarbeid med Storbritannia for å bruke deres vester og dermed få flere inn på konkurranseområdet.

Det har svenskene nå lagt merke til - illustrert med et bilde av Knut Nystad med britisk vest. SVT har i dag laget flere saker hvor Norge anklages for juks, noe som vekker engasjement blant svenske langrennstilhengere.

- Det der er juks. De utnytter systemet for å oppnå en fordel, sier SVT-programleder André Pops under deres langrennssending. - Urettferdig Han får støtte av tidligere langrennsløper og nåværende langrennekspert Mathias Fredriksson.- Det er litt merkelig å gjøre det bare for å unngå regelen. Det er klart at Norge kan få en fordel av å få ut flere testere, i alle fall når de har så mange løpere. Dette er noe som kan avgjøre renn, sier Fredriksson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer