Svenskene ble for sterke for gavmilde nordmenn

Tapte slaget om Norden i Globen.

BLE FOR STERKE: Svenskene ble for sterke på hjemmebane, og vant til slutt 5-1. Her feirer Andreas Jamtin med lagkamerat Fredrik Pettersson etter å ha scoret på Lars Haugen. Foto: Reuters / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix
BLE FOR STERKE: Svenskene ble for sterke på hjemmebane, og vant til slutt 5-1. Her feirer Andreas Jamtin med lagkamerat Fredrik Pettersson etter å ha scoret på Lars Haugen. Foto: Reuters / Arnd Wiegmann / NTB ScanpixVis mer

• Norge-Sverige 1-5 (0-2, 1-0, 0-3)

STOCKHOLM (Dagbladet): Norge spilte sin beste kamp så langt i VM, men kunne likevel ikke hindre Sverige i å ta med seg alle de tre poengene fra Globen.

Spillet var jevnt i store deler av kampene, men svenskene var flinkere til å ta vare på sjansene sine, og når Norge i tillegg opptrådte gavmildt i eget forsvar ble det vanskelig.

- Svenskene tok oss på alvor, var gode i alles spillets faser og var disiplinerte. De er et meget godt lag, sa landslagssjef Roy Johansen etter kampen.

Sluttresultatet ble 5-1 til Sverige, og dermed tok «Tre Kronor» et langt steg mot kvartfinale.

Norge startet kampen positivt, men etter halvspilt førsteperiode ga Gabriel Landeskog hjemmelaget ledelsen. Svensken fikk stå helt alene foran mål, og det norske forsvaret burde dekket opp bedre.

Enda verre ble det snaut fem minutter seinere da Loui Eriksson doblet ledelsen.

I andre periode slo Norge tilbake, og belønningen kom til slutt i form av scoringen til Marius Holtet. Han vant pucken i midtsonen, satt fart og scoret med en knallhardt håndleddskudd.

Dessverre ble Sverige for gode i tredje periode, og scoringer av Andreas Jamtin, Elias Falth og til slutt Gabriel Landeskog i tomt mål avgjorde kampen.

- Da det var 2-1 følte jeg vi kunne snu kampen, og alle gutta var innstilt på å kjempe. Det tredje målet er et drittmål, og det preger kampen, sier Johansen.

Dermed står Norge med seks poeng med tre kamper igjen å spille. De møter Hviterussland lørdag, Sveits søndag og Tsjekkia tirsdag.

De må antakeligvis vinne alle kampene for å kunne nå kvartfinale.

- Det er mulig. Hvis vi legger den innsatsen her til grunn, kan det gå, sier landslagssjefen.

AMPERT: Det ble ampert mellom Norge og Sverige under kampen i kveld. Foto: Reuters / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix
AMPERT: Det ble ampert mellom Norge og Sverige under kampen i kveld. Foto: Reuters / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix Vis mer