Svenskene ble slått i bakken av Kollen-brølet

- Det var galskap, kommer aldri til å oppleve noe sånt igjen.

ENORM STEMNING: Markus Hellner og Emil Jönsson jubler foran fotografene etter sprintfinalen for herrer i Holmenkollen. Publikum imponerte svenskene nesten like mye som gull og sølv.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
ENORM STEMNING: Markus Hellner og Emil Jönsson jubler foran fotografene etter sprintfinalen for herrer i Holmenkollen. Publikum imponerte svenskene nesten like mye som gull og sølv. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det har blitt snakket mye om Kollen-brølet før VM i Oslo, men da lyden endelig spredte seg utover Holmenkollen, slo det nesten verdenseliten i bakken.

- Det var galskap, det absolutt største jeg noen gang har opplevd som langrennsløper. Jeg tror det må være det største man kan oppleve, sier svenske Jesper Modin til Dagbladet.

- Det hjelper ikke om man er i OL, og jeg tror knapt det kan bli sånn i VM i Falun heller. Det var et helt vilt trykk å stå på startstreken når de presenterte Petter. Publikum kokte jo, sier Modin.

Aldri oppleve igjen Også bronsevinner Emil Jönsson syntes stemningen i Holmenkollen var helt vill.

- Jeg har aldri sett så mye folk på ett og samme sted. Det var helt fantastisk. Bare i starten der, da de norske startet... den jubelen kommer jeg aldri til å oppleve igjen, tror jeg. Det var helt øredøvende for oss som sto der. Å få konkurrere i en sånn atmosfære var helt sykt, sier Jönsson til Dagbladet.

Marcus Hellner vant sprinten etter en maktdemonstrasjon i finalen. På oppløpet fikk han merke at man ikke trenger å være norsk for å kunne sveve på publikumsbølgen.

- Det er spesielt å konkurrere når det er så mye folk. Når man er i Norge så er man ikke akkurat på hjemmebane, men det er moro med publikum. Man løftes av så mye folk og støy. Selv om folket skriker på Petter, så tar man det til seg, sier han.

- Det blir et kick når du står på start og med 5000 mennesker på tribunen bak deg, blir det et utrolig trykk, sier Marcus Hellner.

Lydvegg
For de norske jentene bak Marit Bjørgen ble det en småskuffende sprint i dag.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen sier hun ikke var forberedt på lydnivået i Holmenkollen.

- Det Kollen-brølet var jo litt mer heftig enn jeg hadde forventet. Jeg er glad jeg ikke var første jente ut på prologen, fordi da Maiken starten var det litt sånn: «Oj! Ok», sier Jacobsen.

- Det var jo helt rått. Det var en fantastisk følelse å stå på start og høre det bruset, sier Eirik Brandsdal.