Svenskene drømmer om Norge i playoff

Vil møte Norge framfor Danmark.

 VIL MØTE NORGE:  De svenske spillerne foretrekker å møte Norge framfor Danmark i en mulig playoffkamp. Foto:  AFP PHOTO / MICHELE LIMINA/NTB Scanpix.
VIL MØTE NORGE: De svenske spillerne foretrekker å møte Norge framfor Danmark i en mulig playoffkamp. Foto: AFP PHOTO / MICHELE LIMINA/NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Ved starten av landslagsuka lanserte Dagbladet Norges fire mulige ruter til EM-sluttspillet i Frankrike.

Det som var fire veier har blitt til tre, allerede før avspark på Ullevaal. Sjansen for å bli beste treer er blitt minimal.

Men, det så lyst ut i en snau time torsdag kveld. For da Færøyene tok ledelsen mot Ungarn, så ungarerne ut til å miste viktige poeng i kampen om å bli beste treer. Men de kom tilbake og snudde kampen. Det betyr at Ungarn ender på 15 poeng på treertabellen (møter tabelljumboen Hellas i siste kamp, det resultatet strykes uansett).

Får Norge med seg et uavgjort-resultat i Italia tirsdag ender Per-Mathias Høgmos menn med 14 poeng på treertabellen. Dermed må Norge ut i playoff.

Nordisk motstand? Seedingen for playoffkampene er ikke bestemt, men det som kan bli en mulighet er å møte Sverige i playoff.

Tar Russland poeng mot Montenegro mandag må svenskene ut i playoff. Tar Albania tre poeng mot gruppejumbo Armenia må også Danmark ut i playoff. Svenskene kan dermed risikere at sjansen er 50/50 for nordisk playoff-motstand.

De svenskene spillerne er ikke tvil om hvilken nordisk motstander de ønsker seg:

- Norge. For de har et svakere lag enn Danmark, sier Albin Ekdal på Aftonbladets spørsmål om hvem han helst vil møte av de to.

- Norge. Jeg har spilt sammen med flere der. Man blir litt ekstra tent når man møter noen man kjenner, sier Martin Olsson som spiller sammen med Alexander Tettey i Norwich.

- Fin kamp Norge møtte Sverige til en vennskapskamp i sommer. Da endte det 0—0 på Ullevaal.

- Det hadde vært en fin kamp, sier Malmö-forsvareren Oscar Lewicki om et mulig møte med Norge.

Sverige ødela etter all sannsynlighet sine sjanser til å kvalifisere seg direkte da de tapte mot både Østerrike og Russland forrige måned. Fredag kveld var svenskene tilbake på vinnersporet med en 2-0-seier mot Liechtenstein.

Danmark var rangert best av landene på den forrige Fifa-rankingen som kom 1. oktober. Der var Norge på en 34. plass, mens Sverige var på 45.