Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene endrer hockeypucken: - Det der kan ikke være alvor

Nyvinningen slaktes.

WHAT THE PUCK: Da finske Alvar Alto i 1936 presenterte den noe ubestemmelige Savoy-vasen visste han neppe hvilken suksess den skulle komme til å bli. Langt mindre at den en dag skulle være inspirasjonskilden til en ishockey-puck. Foto: Aaltopuck.com / Iittala.com
WHAT THE PUCK: Da finske Alvar Alto i 1936 presenterte den noe ubestemmelige Savoy-vasen visste han neppe hvilken suksess den skulle komme til å bli. Langt mindre at den en dag skulle være inspirasjonskilden til en ishockey-puck. Foto: Aaltopuck.com / Iittala.com Vis mer

(Dagbladet): Da finske Alvar Aalto i 1936 presenterte den noe ubestemmelige Savoy-vasen visste han neppe hvilken suksess den skulle komme til å bli.

Langt mindre at den en dag skulle være inspirasjonskilden til en ishockey-puck.

- Uforutsigbart Pucken er ennå ikke i salg over disk, men produsentene har allerede fått over 5000 interessemeldinger fra lag og enkeltpersoner som gjerne vil teste den.

Svenske Dagens Nyheter var på plass da Hammarby, som til daglig spiller på tredje nivå i Sverige, testet pucken på en trening. Det er nemlig først og fremst i denne sammenheng pucken skal brukes.

- Den oppfører seg veldig uforutsigbart, og «flakker» mer enn en vanlig puck. Det gjorde at man måtte fokusere enda mer enn vanlig på hver eneste pasning. Som en treningsgreie tror jeg at den er veldig bra, sier Mattias Enroth.

Per Cromwell er en av personene som står bak nyvinningen. Han sier at hele poenget er at pucken skal gjøre det vanskeligere å være presis.

- Baktanken er at den skal være tøffere å beherske. Da vil det bli veldig lett å gå tilbake til en vanlig puck etterpå, sier han.

Pucken er like tykk som den ordinære varianten, men litt lettere. Om den virkelig blir en stor hit gjenstår å se.

«Bikkje-puck» Når Dagbladet spør tidligere landslagsspiller Ole Eskild Dahlstrøm hva han tenker om denne nyvinningen er han mildt sagt skeptisk.

- Det der kan ikke være alvor? Jeg har heldigvis fem unger så nå like før jul vet jeg at det er desember og ikke april - det kan ikke være aprilsnarr, sier han.

Han lanserer også hockey-terminologien på denne typen deformert puck - et fenomen som fort kan oppstå om en hund får tak i den lille svarte.

- Det er det vi kaller «bikkje-puck». Men jeg skjønner ikke poenget. Det er mange nok som sliter med den vanlige pucken, sier han bastant.

- Jeg håper ikke den pucken blir å finne under treet til mange unger i år. Da får vi ikke mange gode hockeyspillere.

Ingen slager Hammarby-spilleren Mattias Forsberg tror i likhet med Dahlstrøm at den nye pucken ikke vil bli noen slager.

- Det var et nytt bekjentskap. Jeg har vanskeligheter med å se at dette blir noen universal løsning, sier han til Hammarbys egen videokanal.

TULL: - Det der kan ikke være alvor? Jeg har heldigvis fem unger så nå like før jul vet jeg at det er desember og ikke april - det kan ikke være aprilsnarr, sier Ole Eskild Dahlstrøm. Foto: NTB Scanpix / via Wikimedia Commons
TULL: - Det der kan ikke være alvor? Jeg har heldigvis fem unger så nå like før jul vet jeg at det er desember og ikke april - det kan ikke være aprilsnarr, sier Ole Eskild Dahlstrøm. Foto: NTB Scanpix / via Wikimedia Commons Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media