Svenskene endrer hockeypucken: - Det der kan ikke være alvor

Nyvinningen slaktes.

WHAT THE PUCK: Da finske Alvar Alto i 1936 presenterte den noe ubestemmelige Savoy-vasen visste han neppe hvilken suksess den skulle komme til å bli. Langt mindre at den en dag skulle være inspirasjonskilden til en ishockey-puck. Foto: Aaltopuck.com / Iittala.com
WHAT THE PUCK: Da finske Alvar Alto i 1936 presenterte den noe ubestemmelige Savoy-vasen visste han neppe hvilken suksess den skulle komme til å bli. Langt mindre at den en dag skulle være inspirasjonskilden til en ishockey-puck. Foto: Aaltopuck.com / Iittala.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da finske Alvar Aalto i 1936 presenterte den noe ubestemmelige Savoy-vasen visste han neppe hvilken suksess den skulle komme til å bli.

Langt mindre at den en dag skulle være inspirasjonskilden til en ishockey-puck.

- Uforutsigbart Pucken er ennå ikke i salg over disk, men produsentene har allerede fått over 5000 interessemeldinger fra lag og enkeltpersoner som gjerne vil teste den.

Svenske Dagens Nyheter var på plass da Hammarby, som til daglig spiller på tredje nivå i Sverige, testet pucken på en trening. Det er nemlig først og fremst i denne sammenheng pucken skal brukes.

- Den oppfører seg veldig uforutsigbart, og «flakker» mer enn en vanlig puck. Det gjorde at man måtte fokusere enda mer enn vanlig på hver eneste pasning. Som en treningsgreie tror jeg at den er veldig bra, sier Mattias Enroth.

Per Cromwell er en av personene som står bak nyvinningen. Han sier at hele poenget er at pucken skal gjøre det vanskeligere å være presis.

- Baktanken er at den skal være tøffere å beherske. Da vil det bli veldig lett å gå tilbake til en vanlig puck etterpå, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer