Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene er forbanna: - Føles som at de beste ikke straffes

Drar fram tre år gammel situasjon.

SLIPPER STRAFF: Martin Johnrud Sundby kom på 10.plass i lørdagens prolog. Underveis gikk han i feil løype, men slipper straff etter at juryen vurderte at han ikke tjente noe på det.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SLIPPER STRAFF: Martin Johnrud Sundby kom på 10.plass i lørdagens prolog. Underveis gikk han i feil løype, men slipper straff etter at juryen vurderte at han ikke tjente noe på det. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby gikk i feil løype rett før mål i dagens prolog i Tour de Ski. Nordmannen tjente ikke tid på feilen - og hevdet selv etterpå at han tapte noen sekunder.

Sundbys manøver ble et tema hos juryen som frikjente 30-åringen fra noen straff.

Det får svenskene til å reagere.

FRA 2012: Aftonbladet døpte Tour de Ski til Tour de Skit. I midten vises situasjonen der Daniel Richardsson gikk i feil spor og fikk sju minutters straff. Faksimile: Aftonbladet
FRA 2012: Aftonbladet døpte Tour de Ski til Tour de Skit. I midten vises situasjonen der Daniel Richardsson gikk i feil spor og fikk sju minutters straff. Faksimile: Aftonbladet Vis mer

- Noen ganger føles det som at de beste ikke straffes, sier den tidligere svenske langrennsprofilen Torgny Mogren til Expressen.

- Jeg tenker at løperne alltid må følge løypa. Det viktigste er at juryen følger reglene ordentlig, sier den svenske landslagssjefen Rikard Grip.

- Inkonsekvent I Tour de Ski for tre år siden ble svenske Daniel Richardsson straffet med sju tilleggsminutter for å ha brutt reglene. Under skøytedelen av et duathlon gikk svensken over i klassisksporet. Straffen ødela svenskens håp om en god sammenlagtplassering.

Mogren og Grip mener Richardssons regelbrudd kan sammenlignes med Sundbys.

- Det er litt inkonsekvent ettersom Richardsson ble straffet for noen år siden, sier Mogren, og fortsetter:

- Jeg mener at Richardsson ikke burde blitt straffet. Han tjente ingenting på det. Akkurat som Sundby i dag. Men står det i reglene at løperne skal være innenfor markeringene, så skal løperne være det, sier Mogren.

Løfshus gliser Landslagssjef Grip forteller:

- Om det finnes likheter mellom situasjonene? Ja, de burde gå innenfor markeringene, sier Grip.

Norges landslagssjef Vidar Løfshus er ikke overrasket over at svenskene er ekstra oppmerksomme.

- Jeg regner med at svenskene følger veldig godt med nå, sier Løfshus til Dagbladet med et smil.

Johnsrud Sundby ble forøvrig nummer 10 i prologen. Dario Cologna var suveren og vant foran Calle Halfvarsson og Petter Northug.

LANDSLAGSSJEF: Sveriges Rikard Grip. Foto: 
Photo: Maja Suslin / TT
LANDSLAGSSJEF: Sveriges Rikard Grip. Foto: Photo: Maja Suslin / TT Vis mer

- Jeg holdt litt langt til høyre på andre runden der. Hva skal jeg si? Jeg får skylde på at jeg var litt tom i skallen, sier Sundby.

- Hva skjedde?

- Det er bare hundre meter i den lange bakken, og av en eller annen merkelig grunn skulle vi gå i to forskjellige korridorer på de to rundene. Jeg bare glemte det på andre runden, sier Sundby til Dagbladet.

• Herrenes jaktstart i klassisk over femten kilometer starter klokka 12.15 i morgen.