GJORDE JOBBEN: Keeper reddet skuddet fra Zlatan Ibrahimovic, men Martin Olsson var på riktig sted på returen og styrte ballen i mål fra to meter. Sverige vant kampen 2-1. Foto:  (AP Photo/Lehtikuva/Heikki Saukkomaa)
GJORDE JOBBEN: Keeper reddet skuddet fra Zlatan Ibrahimovic, men Martin Olsson var på riktig sted på returen og styrte ballen i mål fra to meter. Sverige vant kampen 2-1. Foto: (AP Photo/Lehtikuva/Heikki Saukkomaa)Vis mer

Svenskene er på vei mot EM

Er sikret minst playoff etter seier mot Finland. Men nå mister de Zlatan.

Finland - Sverige 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Sverige har gjort det til en vane å kvalifisere seg til mesterskap, og de er på god vei til å gjøre det igjen.

Etter å ha slått Finland 2-1 i Helsinki fredag kveld er svenskene sikret EM-playoff, og de har fortsatt gode muligheter til å bli direkte kvalifisert som beste gruppetoer.

Sverige har avgitt seks poeng så langt, mens Danmark og Portugal har avgitt fem.

Et lite skår i seiersgleden var at Zlatan Ibrahimovic pådro seg sitt andre gule kort, og dermed går glipp av den avgjørende hjemmekampen mot Nederland tirsdag.

Heldigvis for svenskene har de andre som kan score mål. Mot Finland fikset Premier League-duoen Sebastian Larsson og Martin Olsson hver sin scoring, én i hver omgang.

Bare åtte minutter var spilt da Larsson gikk på et godt løp inn bak den finske forsvarsfireren. Kim Källström lobbet nærmest ballen inn i bakrommet, og alene med keeper var Sunderland-profilen sikker.

Finland var på ingen måte sjanseløse i banespillet, og skapte vel så mange sjanser som Sverige. Men effektivitet er en ferdighet i fotball, og finnene ble hardt straffet for sløsingen sju minutter etter pause.

Larsson slo inn fra høyre, men keeper reddet det første forsøket fra Zlatan. Returen ramlet imidlertid rett i beina på Olsson, som kunne trille ballen i åpent mål fra to meter.

Kampen virket punktert, men Joona Toivio sørget for ny spenning da han kom seg foran Olaf Mellberg og flikket inn 1-2 etter 73 minutter.

Men Sverige dummet seg ikke ut på slutten, og kunne innkassere tre meget viktige poeng. Med seier mot Nederland hjemme på Råsunda er de garantert å bli beste gruppetoer.

SENDTE SVERIGE I LEDELSEN: Sebastian Larsson gikk på et lurt løp, og var iskald alene med keeper. Foto:  AFP PHOTO / LEHTIKUVA / Jussi Nukari
SENDTE SVERIGE I LEDELSEN: Sebastian Larsson gikk på et lurt løp, og var iskald alene med keeper. Foto: AFP PHOTO / LEHTIKUVA / Jussi Nukari Vis mer