Svenskene får norsk slakt: - Katastrofalt

De norske landslagsstjernene skjønner ikke hva Sverige holder på med. Svenskenes oppsiktsvekkende valg kan skape trøbbel for Norge.

JUBEL: Det norske landslaget har fått en fenomenal start på mesterskapet. Her jubler de for seier over Frankrike. Et kontroversielt svensk valg kan skape trøbbel senere i mesterskapet. Foto: NTB scanpix
JUBEL: Det norske landslaget har fått en fenomenal start på mesterskapet. Her jubler de for seier over Frankrike. Et kontroversielt svensk valg kan skape trøbbel senere i mesterskapet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Danmark, Norge og Sverige var tre av de fem beste lagene i VM i fjor. I EM har alle havnet på samme side av mesterskapet, det vil si at gigantene risikerer å møte hverandre i hovedrunden om alle går videre fra gruppespillet.

Konkurransen om en plass i semifinalene er med ord ord beintøff, men slik hadde det ikke trengt å være. Som arrangørland har Sverige makten til å plassere seg selv og ett annet land i den gruppa man ønsker.

Svenskene valgte noe oppsiktsvekkende å plassere Danmark i gruppe E i Malmö. Kun ei bro skiller den svenske byen fra dansk jord, og i deres åpningskamp mot Island var det hele 9500 dansker på tribunen.

At Sverige i praksis har gitt Danmark hjemmebane i sitt eget EM, vekker sterke reaksjoner både i Sverige og Norge.

- En skam

- Det er katastrofalt, hvis du tenker rent sportslig. Malmö ligger 12 minutter fra Danmark, så de får en stor hjemmebanefordel av å spille der. Jeg vet ikke hva svenskene har tenkt. De kunne lagt Danmark i Stockholm eller Göteborg eller Kiruna eller hvor som helst, bare ikke i Malmö. Økonomisk er det kanskje intelligent gjort, men rent sportslig er det idiotisk, sier den norske landslagsspilleren, Gøran Johannessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer