Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene flyr høyt

«Jeg bytter gjerne 27 norske gull i kombinasjon mot Sveriges andre periode» Svenskene tar helt av etter én hockeyseier. Det må vi kanskje unne dem?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverige overbeviste, og slo Canada 5-2 i nattens hockeyoppgjør i Salt Lake City. Og én seier fører selvfølgelig til at de drar fram det de kan av superlativer.

Selv om noen kanskje burde fortelle dem at det faktisk var tre poeng de fikk, og ikke OL-gull.

Vil bytte

OL har så langt fortonet seg som et ørlite helvete for svenskene. Søta bror har klart å kapre én sølv og to bronse, og ligger dermed bak land som Sør-Korea, Estland og Kroatia på medaljestatistikken.

Da smaker det selvfølgelig godt med en svensk opptur. Som de nyter for alt den er verdt, og litt til...

- Vi vet at vi kan vinne OL-gull. Vi har et lag som kan slå de beste. Jeg bytter gjerne 27 norske gull i kombinasjon mot Sveriges andre periode, skriver Aftonbladets noe humørsyke kommentator Lasse Anrell.

- Natten var ingen drøm. Natten i Salt Lake City var vidunderlig å se. Tre Kronor eksploderte i ansiktet på Canada, skriver Expressen.

Bakkekontakt

Svenska Dagbladet har imidlertid klart å holde skøytene noenlunde plantet i isen. De skryter selvfølgelig hockeylaget sitt opp i skyene, men har nok bakkekontakt til å avslutte sin kommentar på følgende måte:

- De bør likevel tenke på at en tidlig seier i gruppespillet har omtrent samme verdi som å lede femmila etter 2,2 kilometer. Det er ganske verdiløst i lengden. Men la oss glede oss så lenge vi kan.

Si din mening om svenskenes OL!

<P>HOCKEYFEBER: Mats Sundin og resten av svenskene slaktet Canada i natt. Dermed er det 17. mai, julaften og milleniumsfeiring på én gang i Sverige.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!