Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskene forbanna før den viktige Norge-kampen: - Banen er ikke bra nok

Misnøye med treningsfasiliter.

FLYTTET: Det svenske laget klaget på treningsforholdene før den viktige kvalifiseringskampene. Laget møter Norge onsdag, og mente kunstgressbanen de var oppsatt til å trene på ikke holdt mål. Her er Pia Sundhage og Stina Blackstenius på dagens trening, etter byttet av bane.
Foto: Maja Suslin / TT /
FLYTTET: Det svenske laget klaget på treningsforholdene før den viktige kvalifiseringskampene. Laget møter Norge onsdag, og mente kunstgressbanen de var oppsatt til å trene på ikke holdt mål. Her er Pia Sundhage og Stina Blackstenius på dagens trening, etter byttet av bane. Foto: Maja Suslin / TT / Vis mer

OSLO/ROTTERDAM (Dagbladet): Norge møter Sveriges fotballkvinner til OL-kvalifisering onsdag - og det norske laget trenger en god start i en tøff kvalik-gruppe.

For det svenske laget har det vært problemer i oppkjøringa til Norge-kampen. Landslagsledelsen klaget på tilstanden på kunstgressbanen der laget gjennomførte sine treninger.

-  Det er naturligvis ikke bra, så vi klaget og krevde å få bytte, sier Marika Domanski Lyfors, i den svenske landslagsledelsen, til Aftonbladet.

- Ikke bra nok Landslagssjef Pia Sundhage følger opp:

- En kunstgressbane må se «fresh» ut. Denne er for hard til å trene på. Banen er rett og slett ikke bra nok. Derfor må vi flytte på oss, sier Sundhage til avisa.

Det svenske laget ble dermed tvunget til å reise en halvtime bort fra VV Wieldrechts - og til byen Nieuwekerk aan den IJssel.

Norge møter Sverige 2. mars, Nederland 5. mars og Sveits 9. mars. Bare vinneren av gruppen får OL-plass.

- Ingen sutring De norske spillerne gjennomførte i dag en treningsøkt på Sportpark Ridderkerk i Rotterdag.

Dagbladets sportskommentator Morten Pedersen var til stede. Han kan melde om flotte forhold for Roger Finjords lag.

- Våre jenter trente på fin kunstgressbane. Ingen sutring. Bare glede og god stemning, sier Dagbladets Morten Pedersen.

Roger Finjord forteller:

- Det er god stemning, og jentene er veldig konsentrerte på trening, sier Finjord før de spennende kvalifiseringskampene.

OPTIMIST: 
Landslagssjef Roger Finjord . Foto: NTB Scanpix


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OPTIMIST: Landslagssjef Roger Finjord . Foto: NTB Scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer